BUILT FOR COMFORT

Aukje van Ginneken speelt Prinses Madeleine in musical Hamelen

Aukje van Ginneken maakt in het nieuwe theaterseizoen haar opwachting in de musical Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Zij neemt de rol van Prinses Madeleine voor haar rekening. Die rol werd afgelopen seizoen gespeeld door Kim-Lian van der Meij. Aukje is van september tot en met november in de succesvolle musical te zien.

Naast haar middelbare schoolopleiding volgde Aukje op jonge leeftijd diverse zang-, dans- en acteerlessen op een theaterschool. Dankzij haar rol in de musical 'Oliver Twist', op 14-jarige leeftijd, werd zij ontdekt door een modellenbureau. Ze werd meteen gevraagd voor een aantal commercials en bedrijfsfilms. Zo speelde zij in december '96 in een informatief filmpje voor het Nederlands Zuivelburo, werkte ze mee aan een commercial voor Always en was er een fotosessie voor Canon.

Om haar talenten verder te ontwikkelen ging Aukje in '97 naar de speciale musicalklas van de muziekschool in Breda. Na een bioscoopreclame voor de Nationale Bioscoopbon stond ze in februari '99 in de finale van 'Monte Carlo Soaptalent'. Dit leverde haar de vaste rol van Charlie op in 'Goede Tijden Slechte Tijden', een rol die zij vol enthousiasme vertolkte.

De musical
Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? is geschreven door Harrie Geelen en Joop Stokkermans. Koen van Dijk transformeerde met veel succes de delen van het verhaal tot een musical. De pers was unaniem lovend over de productie die op 13 oktober 2003 in première ging in Tilburg. Een greep uit de recensies:
Vier sterren- Algemeen Dagblad
'Feestelijk' - NRC Handelsblad
'Meesterlijk' - de Volkskrant
'Fantasievol' - Nieuwsblad v/h Noorden; Jacques d'Ancona 'Geweldig ingestudeerde kinderen' - Het Parool
'Hamelen kan de concurrentie... aan. Vertel dat door' - GPD