Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Koninklijk Horeca Nederland

Koninklijk Horeca Nederland benoemt Jan Geenemans tot erelid

WOERDEN, 25 mei 2004 - Als eerbetoon voor zijn jarenlange bestuurlijke inzet is Jan Geenemans tijdens de ledenraadvergadering op 25 mei benoemd tot erelid van Koninklijk Horeca Nederland. Aftredend voorzitter Jan Geenemans kreeg uit handen van vice-voorzitter Hans Langereis een oorkonde en een gouden speld als symbolen van grote waardering. Als voorzitter van het landelijk bestuur heeft Jan Geenemans zich jarenlang met tomeloze energie ingezet voor de belangen van de leden. Hij is een ware gastheer van de samenleving en een ambassadeur voor de horecabranche.

Onder het voorzitterschap van Jan Geenemans is de vereniging Koninklijk Horeca Nederland gegroeid van 13.000 leden naar ruim 20.000. Hij was de eerste voorzitter na de herstructurering en heeft de bestuurlijke cultuur gewijzigd en een sterke focus gelegd op dienstverlening aan de achterban. Onder zijn voorzitterschap is het Horeca Branche Instituut geïntroduceerd. Hierbij zijn diverse stichtingen binnen de bedrijfstak gesaneerd en samengebracht tot één instelling, die zal gaan functioneren als 'één loket' voor de hele bedrijfstak.

Dankzij Jan Geenemans is de administratieve lastendruk hoog op de politieke agenda geplaatst. Ondernemers worden steeds vaker geconfronteerd met onredelijke en tegenstrijdige regels. Het kabinet wil de regelgeving met 25% terugdringen.

Jan Geenemans gaat zich weer volledig richten op zijn bedrijf Gioma Groep en dan met name op de expansie van de Gauchos Grillrestaurants.


---

Noot voor de redactie -