Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Koninklijk Horeca Nederland

Hajé de Jager nieuwe Voorzitter Koninklijk Horeca Nederland

WOERDEN, 25 mei 2004 - Hajé de Jager is de nieuwe voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland. De 45-jarige algemeen directeur/ eigenaar van Hajé shops hotels en wegrestaurants is vandaag tijdens de jaarvergadering van Koninklijk Horeca Nederland met overgrote meerderheid gekozen. Hij volgt Jan Geenemans op, directeur/ eigenaar van de Gioma Groep (o.a. Gauchos Restaurants), die statutair aftreedt.

Hajé de Jager is een zeer actieve, praktiserende horecaondernemer met een ruime bestuurlijke ervaring, zowel binnen als buiten Koninklijk Horeca Nederland. Met zijn innoverende bedrijven is Hajé de Jager een ambassadeur voor de bedrijfstak horeca.

Als belangrijk speerpunt zal de kersverse voorzitter zich inzetten voor innovatie en kennis in de horecabranche. " Innovatie en kennis zijn belangrijk voor de ontwikkeling en groei van de branche. Het draagt bij aan goed ondernemerschap en daardoor wordt de aantrekkelijkheid voor onze gasten vergroot", aldus Hajé de Jager. Daarnaast zal hij, evenals zijn voorganger Jan Geenemans, zich blijven inzetten voor o.a. veiligheid, samenwerking binnen en buiten de Vereniging en voor een beter ondernemersklimaat voor horeca-uitbaters.

"De overheid maakt het ondernemers niet makkelijk met de vele, vaak onduidelijke en tegenstrijdige regels. Koninklijk Horeca Nederland gaat door met het strijden tegen deze arbeidsintensieve beperkingen. Ondernemen in Nederland is hierdoor vaak erg lastig terwijl onze leden juist weer plezier moeten krijgen in het vak. Ondanks dat het kabinet ingezet heeft op 25% minder regels, zien we daar nog maar heel weinig van terug. De horeca is gastheer van de samenleving, maar dan moet het niet zo zijn, dat die gastheren alleen nog maar bezig zijn met de administratieve lasten. Meer tijd en aandacht voor onze gasten is het credo."


---

Noot voor de redactie -