Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Koninklijk Horeca Nederland

Koninklijk Horeca Nederland en MKB gaan meer samenwerken

WOERDEN, 25 mei 2004 - Koninklijk Horeca Nederland gaat de samenwerking met het MKB aanhalen in de vorm van een aantal pilots. Dat heeft de Ledenraad van de vereniging vandaag besloten. Ter versterking van de belangenbehartiging op lokaal en regionaal niveau wordt gezamenlijk opgetreden op het gebied van veiligheid, toerisme, lastenverlichting, kamers van koophandel en city management.

"Samen de belangen behartigen, betekent gezamenlijk een vuist maken," zo stelt Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland. "Dat betekent niet, dat we alles in gemeenschap zullen bespreken, want de echte horecagerelateerde onderwerpen zullen we zelfstandig op lokaal en regionaal niveau blijven bespreken met de overheden." De samenwerking van MKB Nederland en Koninklijk Horeca Nederland beperkt zich vooralsnog tot de aandachtsgebieden veiligheid, toerisme, lastenverlichting, kamers van koophandel en city management. Met de samenwerking - die losstaat van het lidmaatschap bij VNO-NCW - wordt gestart in de regio's Amsterdam, Groningen, Zeeland en Oost-Brabant.

exploitatieoverschot
De Ledenraad is vandaag ook akkoord gegaan met de bestemming van het in 2003 behaalde exploitatieoverschot. "Met onze professionele organisatie werken we dermate effectief, dat vorig jaar een exploitatieoverschot is ontstaan," legt Jeu Claes enthousiast uit. "Het is natuurlijk fantastisch dat we dit aan onze leden terug kunnen geven. Enerzijds doen we dit indirect door een initiatief als de BEM! te ondersteunen. Want het Bureau Eerlijke Mededinging ziet toe op paracommercie en oneerlijke concurrentie. En anderzijds kunnen we onze leden een korting van bijna 10% geven op hun reguliere contributie in 2005."


---

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht