Ingezonden persbericht


Persbericht

InterNLnet realiseert Internettoegang Primair- en Voortgezet Onderwijs in samenwerking met SURFnet

Nijmegen, 25 mei 2004 - InterNLnet heeft de eerste ontsluitingen gerealiseerd voor vier scholengemeenschappen uit het voortgezet onderwijs voor hoogwaardige internettoegang via het netwerk van SURFnet. InterNLnet gaat deze verbindingen, gecombineerd met aanvullende diensten, realiseren voor scholengemeenschap Montessori College en Rijk van Nijmegen in de regio Nijmegen en Mill-Hillcollege en 2College in de regio Tilburg.

InterNLnet treedt hierbij op als Onderwijs Service Provider (OSP) en geeft hiermee als eerste Internet Service Provider invulling aan het samenwerkingsmodel dat SURFnet zoekt met ISP's om de markt voor PO- en VO onderwijsinstellingen te bedienen. SURFnet kan deze scholen niet rechtstreeks op deze schaal bedienen, en InterNLnet kan als OSP op deze wijze een totaaldienst aan de scholen bieden. Naast Internettoegang verzorgt InterNLnet diensten als Hosting, DNS, Mail en Anti-Virus en Anti-Spam.

Han Brouwers, Business Development InterNLnet: "Voor ons is de onderwijssector een strategische markt. Steeds meer gemeenten initiëren lokale glasvezelprojecten waarbij scholen aansluiting kunnen vinden. Op basis van dit model verkrijgen de scholen zeer hoogwaardige Internettoegang." SURFnet heeft recentelijk aangekondigd de primair- en voortgezet onderwijs-instellingen te gaan bedienen met haar netwerk om voldoende internetcapaciteit te realiseren op de scholen. Dit is noodzakelijk om in het onderwijs de komende jaren gebruik te kunnen gaan maken van nieuwe educatieve toepassingen als onderwijs-tv via Internet, online simulaties, internetvideo e.d. Op basis van de momenteel voor scholen zeer goedkoop tot gratis verkrijgbare ADSL- of Kabelverbindingen is dat echter niet mogelijk. SURFnet en stichting Kennisnet werken sinds begin dit jaar aan een gesubsidieerd overheidsprogramma waarbinnen een ' Platform Content en Diensten' voor PO en VO instellingen wordt ontwikkeld. Dit programma richt zich niet alleen op de ontwikkeling van ICT-diensten voor het onderwijs, maar op de gehele keten vanaf de landelijk aangeboden diensten tot aan de eindgebruiker. Een zwakke schakel in deze keten is de koppeling van de scholen met het Internet, met name vanwege het first mile probleem. Scholen kunnen dit probleem oplossen door samen te werken met elkaar en met andere non-profit instellingen in vraagbundelings-projecten die vervolgens door OSP's als InterNLnet gerealiseerd worden. Op deze wijze kunnen zij aangesloten worden aan op glasvezel gebaseerde infrastructuren tegen aanvaardbare kosten. InterNLnet werkt al langere tijd samen met SURFnet in het kader van de SurfSnel ADSL dienstverlening. InterNLnet speelt met dit nieuwe samenwerkingsmodel in op de nieuwe mogelijkheden voor de onderwijsmarkt.

Over InterNLnet

InterNLnet b.v. is een landelijk opererende Internet Service Provider met een brede portfolio Internetdiensten. Dit behelst onder andere Internettoegang (ADSL, SDSL, glasvezel, analoog), Hosting (websites; applicaties; streaming) en maildiensten in o.a. ASP-vorm. InterNLnet richt zich op de zakelijke markt met een focus op de onderwijsmarkt en media. InterNLnet biedt haar diensten onder eigen merknaam aan, maar is ook actief op gebied van White Label Diensten voor derden. InterNLnet is gevestigd in Nijmegen en heeft 50 medewerkers in dienst.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

InterNLnet B.V.
Han-Brouwers - Business Development
Telefoon: 024 - 36 53 711
E-mail: Han.Brouwers@interNL.net
Website: www.InterNL.net


---- --