Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Biggo van Duvelant onderweg
Sponsoring door bedrijven maakt standbeeld mogelijk

Biggo van Duvelant onderweg


Albrandswaard Het plantsoen aan de hoek Dorpsdijk Rijsdijk heeft een totale metamorfose ondergaan. Alles is in gereedheid voor de komst van het ruiterbeeld Biggo van Duvelant, gemaakt door kunstenares Maria Glandorf. Kort voor de officiële onthulling op 8 juni as wordt het beeld op zijn sokkel geplaatst.

Het bedrijfsleven uit Albrandswaard en omstreken, heeft alles uit de kast getrokken om Biggo van Duvelant een waardige plek in Rhoon te geven. Nadat de gemeente het plantsoen aan de Rijsdijk/Dorpsdijk als plek had aangewezen waar het ruiterbeeld moest komen, is met vereende krachten gewerkt om deze plek aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor het publiek.
Het gerenoveerde plantsoen heeft een vriendelijke uitstraling, waar men heerlijk van het beeld en de omgeving kan genieten. Inmiddels is het gras al groen, zijn de verlichting en de paden aangelegd; het wachten is nu op Biggo zelf.

Vol verwachting
Gerard Brussaard, wethouder van o.a. kunst, kijkt uit naar de plaatsing van het beeld:
Biggo van Duvelant is een historisch figuur in de geschiedenis van Rhoon. In 1999 bestond Rhoon 800 jaar en in die tijd is door de kunstcommissie van Albrandswaard het idee geopperd de herinnering aan dit feit in stand te houden met een gepast kunstwerk. Het beeld is rond de 5 meter hoog, een standbeeld van dit formaat is voor deze tijd redelijk uniek. Zonder de sponsoring en inzet door het bedrijfsleven was het voor de gemeente financieel onmogelijk dit beeld te laten realiseren. Als college zijn we dan ook erg blij met dit initiatief uit het bedrijfsleven, dat bestaat uit multinationals, maar ook uit kleinere lokale bedrijven. Ik kijk echt vol verwachting uit naar 8 juni, wanneer het beeld officieel door de commissaris van de Koningin wordt onthuld.