Politie Flevoland

Gewonden na aanrijding Hanzeweg

Dronten 25-05-2004 - Op de Hanzeweg ter hoogte van de Biddingringweg is vanmiddag een vrachtwagen in botsing gekomen met een personenauto. Volgens getuigen kwam de 20-jarige automobilist uit Swifterbant op de verkeerde weghelft. Vermoedelijk was hij even zijn concentratie verloren en belandde daarbij op de linker weghelft.

De 59-jarige bestuurder van de vrachtwagen uit Ijsselmuiden probeerde een botsing te voorkomen en week uit, waarbij zijn lading van zand en kiezels verschoof en de vrachtwagen kantelde. Zowel de bestuurder van de vrachtwagen als de automobilist raakten gewond bij de daaropvolgende botsing.

De brandweer bevrijdde de automobilist uit zijn voertuig, de traumahelicopter kon weer worden afgebeld. De vrachtwagenchauffeur is met hoofdletsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels weer naar huis. De automobilist is naar hetzelfde ziekenhuis gebracht met onbekend letsel. De Hanzeweg is tot zeker 17.00 uur gesloten wegens de berging van de vrachtwagen en de lading. Het verkeer wordt door omgeleid via Elburg.