Provincie Zuid-Holland

GS positief over aanvragen scholen

Gedeputeerde Staten (GS) adviseren positief over drie aanvragen die zijn ontvangen in het kader van het Plan van scholen voor het voortgezet onderwijs 2005 - 2007. Zo wordt het voor het Develsteincollege in Zwijndrecht en het Scala College in Alphen aan den Rijn mogelijk om een afdeling 'atheneum' om te zetten in een afdeling 'lyceum'. Een derde aanvraag is afkomstig van het Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam. Voor deze school wordt het mogelijk om in Hoogvliet (Rotterdam) een school voor praktijkonderwijs te stichten.

Het advies van GS moet in een later stadium nog door Provinciale Staten (PS) worden bekrachtigd. Op basis van het besluit van PS neemt de minister van OCW vervolgens vóór 1 oktober 2004 de definitieve beslissingen.

In het provinciale advies is een bezwaarschrift van het Walburgcollege (met vestigingen in Zwijndrecht, Barendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht) meegewogen en ongegrond verklaard. Het Walburgcollege vreesde leerlingenverlies voor zijn afdeling gymnasium wanneer ook het Develsteincollege gymnasiumonderwijs zou mogen verzorgen. GS zijn van mening dat deze vrees niet terecht is. Een schaduwprognose laat zien dat het leerlingenverlies niet substantieel zal zijn. Bovendien gaat het om scholen van verschillende denominaties (protestants-christelijk en openbaar).

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22