2e persbericht van dinsdag 25 mei 2004

Eindhoven 25-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Zwaargewonde fietster overleden

De vrouw die maandagochtend gewond raakte bij een aanrijding op de Grote Berg (zie ook 1e persbericht van maandag 24 mei 2004) is dinsdagochtend rond 11.30 uur in het ziekenhuis overleden. Het gaat om de 21-jarige Miep Johanna van den Heuvel uit het Belgische Hamont Achel. De politie is nog op zoek naar mensen die de aanrijding maandagochtend hebben zien gebeuren. Zij kunnen zich melden bij de politie in Eindhoven-Binnenstad via 0900-8844.

Eindhoven: Tas gestolen

Op de Rechtestraat is dinsdag tussen 12.00 en 12.30 uur de tas van een 27-jarige vrouw uit Eindhoven gestolen. Zij liep met haar kinderwagen over de eerdergenoemde straat toen plotseling een fietser haar inhaalde en haar tas van haar schouder griste. In de tas zaten een GSM, een rijbewijs, een identiteitsbewijs en een portemonnee.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden

De politie heeft dinsdagmorgen rond 9.15 uur in zijn woning een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van handel in verdovende middelen. In zijn woning werden twee weegschaaltjes, een kleine hoeveelheid heroïne en enkele spullen die van diefstal afkomstig zijn, aangetroffen. De drugs en de gestolen spullen zijn in beslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Man op gestolen fiets spoorloos na aanrijding

Op het fietspad aan het Fellenoordpad is dinsdag rond 13.00 uur een 18-jarige snorfietster uit Eindhoven gewond geraakt bij een botsing met een fietser. De fietser sloeg ter hoogte van de Vestdijk links af en liet hierbij de snorfietster, die uit tegengestelde richting kwam, niet voor gaan. Beide vielen. De man op de fiets stond op en nam de benen. De fiets, die gestolen bleek te zijn, bleef achter. De snorfietster is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de bestuurder van de fiets.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Aarle Rixtelseweg zijn dinsdag tussen 10.20 en 12.45 uur 853 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 57 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 87 km/u. Ook op de Houtsestraat zijn dinsdag tussen 13.35 en 14.25 uur 289 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hier reden 59 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u, terwijl 50 maximaal is toegestaan op deze weg.

Heeze: Snelheidscontrole

Op de Pastoor van der Voortlaan zijn dinsdag tussen 6.55 en 9.00 uur 126 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hier reden achttien bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u.

Leende: Snelheidscontrole

Op de Langstraat werden dinsdag tussen 9.15 en 11.25 uur 646 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 55 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid is 76 km/u, terwijl 50 hier maximaal is toegestaan.

Maarheeze: Snelheidscontrole

Op de Koenraadtweg is dinsdag tussen 13.05 en 15.05 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 266 gecontroleerde voertuigen reden 22 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 98 km/u.

Someren: Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdagochtend in een loods aan de Boerenkamplaan een hennepkwekerij met 1.685 planten ontmanteld. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Waalre: Rijzadels en hoofdstellen gestolen

Op een terrein aan de Willibrorduslaan is tussen maandag 20.00 en dinsdag 5.00 uur ingebroken in een stal. Weggenomen werden drie rijzadels en drie hoofdstellen. Hiervoor werden twee opbergkasten opengebroken. De dader vernielde het hekwerk om op het terrein te komen.