Politie Gelderland-Midden

Didam/Arnhem - vermist echtpaar terecht

Publicatiedatum: 25-05-2004

Het vermiste echtpaar uit Didam, beiden 82-jaar oud, is weer terecht. Een surveillerende wijkagent op de fiets signaleerde de auto dinsdagmiddag rond vier uur `s middags in het centrum van Arnhem. De agent herkende de auto en het vermiste kenteken.

Niet alleen de auto, maar ook het rijgedrag van de bestuurder trok de aandacht van de agent. De man zou uiterst langzaam hebben gereden, keerde op de weg waar dat niet verantwoord was en zag hem vervolgens met de auto een fietspad oprijden. Na een korte achtervolging op de fiets wist de wijkagent de Didammer tot staan te brengen op de Rodenburgstraat, niet ver van het politiebureau. Zowel de man als de vrouw bleken in verwarde toestand te verkeren en zijn naar het politiebureau overgebracht.

Rijbewijs
In het politiebureau werd de familie van het echtpaar gewaarschuwd, waarna zij met elkaar herenigd werden. Afgezien van de verwarde toestand leek het echtpaar het verder redelijk goed te maken. Gezien het rijgedrag leek het de politie echter niet langer verantwoord dat de man nog verder zou rijden. Zijn rijbewijs is, in afwachting van een in te stellen geschiktheidonderzoek, ingevorderd. Het Didamse echtpaar verklaarde tegenover de politie de nacht in de auto te hebben doorgebracht, maar wist zich niet meer te herinneren waar ze naar toe waren gereden, noch waar ze uiteindelijk waren toen ze door de politie werden aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---