Gemeente Dordrecht


Mogelijkheden voor jawoord verruimd

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de concept beleidsregels voor huwelijken op bijzondere locaties en voor huwelijken op zondagmiddag. De concept regels liggen zes weken ter inzage in de hal van het Stadskantoor, zodat zienswijzen kenbaar kunnen worden gemaakt.

De vraag naar bijzondere trouwlocaties en trouwen op zondag is in Dordrecht ­ net als overal in het land ­ toegenomen. Nu kan er getrouwd worden in het Stadhuis, het Stadskantoor, het Dordrechts Museum of in de Statenzaal van 't Hof. Met de nieuwe regels kan bijna overal in Dordrecht getrouwd worden. Die bijzondere locatie wordt dan tijdelijk als gemeentehuis aangewezen. Het verzoek om te trouwen op een bijzondere locatie moet uiterlijk drie maanden voor de huwelijksvoltrekking worden ingediend, mondeling, schriftelijk of via internet. De burgemeester kan besluiten niet in te stemmen met een verzoek om een bijzondere locatie, bijvoorbeeld als er sprake is van onveilige situaties of de openbare orde in het geding is.

Verder maken de nieuwe regels het mogelijk dat huwelijken worden voltrokken op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Trouwen op bijzondere locaties en op zondag is duurder dan huwelijken op de gebruikelijke plekken en tijden. Zo kost trouwen op zondagmiddag 1.250. De legesverordening moet worden aangepast.