Gemeente Alkmaar


Antennemast in Overdie voor goede communicatie

Alkmaar, 25 mei 2004

Eind van deze zomer wordt er aan het eind van de Camphuysenkade een tweede antennemast geplaatst. Deze C2000-mast gaat ervoor zorgen dat hulpverleners optimaal met elkaar kunnen communiceren.

Voor de ruim 80.000 hulpverleners van politie, brandweer, ambulance en Koninklijke Marechaussee bouwt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een modern digitaal communicatienetwerk; C2000. Om ervoor te zorgen dat de hulpverleners optimaal met elkaar kunnen communiceren zijn, verspreid over heel Nederland, ruim 400 antennemasten nodig. In Alkmaar zijn voor een `goede dekking' twee masten nodig.

De eerste mast staat achter de brandweerkazerne aan de Hertog Aalbrechtweg. De tweede mast wordt eind deze zomer geplaatst aan het eind van de Camphuysenkade (op het terrein van Alkmaarsche Boys, achter tennishal Overdie). Deze twee locaties zorgen er samen voor dat de hulpverleners in Alkmaar optimaal met elkaar kunnen communiceren. De mast wordt 53 meter hoog. De mast achter de brandweerkazerne is 45 meter hoog.

Geen straling
Onderzoek van TNO heeft aangetoond dat de straling ver onder de wettelijke limieten van de Gezondheidsraad blijft en daarmee absoluut geen gevaar voor uw gezondheid leveren.

Inzage
In de Wet is geregeld dat er voor dergelijke zendmasten geen bouwvergunning nodig is. Bent u geĂŻnteresseerd in de tekeningen of verdere informatie dan kunt u deze vinden op het Stadskantoor. De informatie ligt ter inzage van donderdag 27 mei tot en met woensdag 23 juni 2004 bij de balie Bouwen en Wonen op het Stadskantoor.

Meer informatie
Voor meer informatie www.c2000.nl of www.antennebureau.nl. Heeft u nog vragen of opmerkingen dan kunt u terecht bij de Projectdirectie C2000, telefoonnummer 0343-534742. Schriftelijke reacties kunt u sturen aan: Projectdirectie C2000, afdeling C2000 opstelpunten, postbus 238, 3970 AE Driebergen.

25 mei 2004