Partij van de Arbeid
Den Haag, 25 mei 2004

Max van den Berg bezoekt Rotterdam, Eindhoven, Heerenveen en Arnhem

Max van den Berg voert campagne met de leuze Nederland Sterk en Sociaal in Europa. Tot 10 juni, de dag van de verkiezingen, doet hij alle provincies en de vier grote steden aan. Hiermee toont Van den Berg aan dat de PvdA de partij van de regio's is.

Woensdag 26 mei brengt Van den Berg van 16.15 tot 17.15 uur een bezoek aan de Rotterdamse Haven (Kop van Zuid, WPC, Wilhelminakade 909 havennummer 12 147). Aansluitend om 17.30 uur delen de PvdA-ers flyers uit voor het Centraal Station in Rotterdam en gaan zij met reizigers in gesprek.

Vanaf 20.00 uur, treden Max van den Berg en Jules Maaten, lijsttrekker EP VVD met elkaar in debat over de concurrentie positie van de Rotterdamse haven, milieu en de liberalisering van de energiemarkt, het bedrijfsleven en regelgeving het openbaar vervoer en marktwerking. Hoe belangrijk is best belangrijk eigenlijk? De bijeenkomst vindt plaats in Calypso, Mauritsweg 22 te Rotterdam.

Op donderdag 27 mei brengt de PvdA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen een bezoek aan Eindhoven. Tussen 14.00 en 15.00 uur delen de PvdA-ers lyers uit in het centrum van de Brabantse stad (nabij het 18 septemberplein) en gaan zij met kiezers in gesprek.

Om 15.00 uur brengt de PvdA-delegatie een bezoek aan Vluchtelingenwerk Eindhoven, Oranjestraat 1.

Om 16.30 uur wordt het plan van aanpak tegen Geweld rond het Veld gepresenteerd in het perscentrum van het Philips stadion, Frederiklaan 10a in Eindhoven. Om 20.00 uur vindt er in hetzelfde stadion een debat plaats over het geweld langs voetbalvelden. (over beide activiteiten is reeds eerder een persbericht verzonden).

Vrijdag 28 mei gaat Van den Berg tussen 12.00 en 13.30 uur met winkelend publiek in gesprek en deelt hij rode rozen en flyers uit aan kiezers in het centrum van Heerenveen.

Om 14.00 uur vindt in het Hajé hotel in Heerenveen de conferentie gasbel of zeepbel plaats.

Tijdens deze conferentie wordt in twee discussieblokken gesproken over de toekomst van de Wadden. Max van den Berg bekijkt de Wadden vanuit Europees perspectief. PvdA-kamerlid Diederik Samsom bekijkt de problematiek vanuit nationaal en regionaal perspectief. Naast Van den Berg en Samsom nemen representanten rondom de verschillende activiteiten in het Waddengebied (visserij, toerisme, gaswinning, natuur, milieu, landbouw, werk en bestuur) deel aan de discussie.

Om 17.30 uur arriveert Max van den Berg in Arnhem, waar hij voorafgaand aan de arenabijeenkomst samen met PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos flyers zal uitdelen.Vanaf 18.45 uur vindt een arenabijeenkomst plaats in Musis Sacrum te Arnhem.

Zaterdag is Max van den Berg op campagne in Parkstad Limburg en Landgraaf (Pinkpop). Zondag is de PvdA-lijsttrekker te gast in Den Haag en op de boulevard in Scheveningen en maandag brengt hij een bezoek aan meubelboulevard Villa Arena in Amsterdam.



Partij van de Arbeid