Universiteit van Amsterdam

Elektronen- en energieoverdracht in supramoleculaire systemen


Promotie Scheikunde

woensdag 26 mei 12.00 uur


Door gebruik te maken van de chemie die verder gaat dan de moleculaire binding, de supra-moleculaire chemie, is het mogelijk om structuren te maken die bestaan uit verschillende componenten en zich vanzelf vormen. Een voorbeeld hiervan is een supramoleculair vierkant. Onder invloed van licht kunnen deze componenten verschillende soorten interacties aangaan waarbij bijvoorbeeld elektronen van de buitenkant van het vierkant naar de binnenkant worden getransporteerd. Kaletas bestudeerde diverse supramoleculaire systemen die lichtgeïnduceerde processen vertonen nadat ze met licht bestraald zijn. Zonnecellen en fotokatalyse zijn mogelijke toepassingen van de bestudeerde systemen.

Mw. B. Kaletas: Photoinduced electron and energy transfer processes in non-covalently assembled imide systems. Promotor is mw. prof. dr. L. de Cola.

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.