PERSBERICHT - 2004-05-12

Valencia presenteert zich 26 mei aan reisbranche

Op 26 mei organiseert de Agència Valenciana del Turisme (verkeersbureau van de regio Valencia) in samenwerking met Travel Marketing Company een workshop voor reisagenten en reisorganisaties. Circa 30 vertegenwoordigers van hotels, incoming operators en attractieparken presenteren zich tijdens deze workshop. Ook de minister van toerisme van de Autonome Gemeenschap Valencia, de heer Matias Such Perez, zal hierbij aanwezig zijn.

De workshop vindt plaats vanaf 16:00 uur in NH Hotel Barbizon Palace in Amsterdam. Aansluitend is men uitgenodigd voor een diner in de 16e eeuwse Sint-Olofskapel in het Barbizon Palace. Uitnodigingen zijn deze week per post en per fax verstuurd naar Spanje-verkopende toeroperators en reisbureaus.

Belangstellenden voor het bijwonen van de workshop kunnen contact opnemen met:

Travel Marketing Company
Leliegracht 20
1015 DG Amsterdam
tel: 020-6705211
fax: 020-6705357

Meer aandacht voor kwaliteitstoerisme
De regio Valencia is in de jaren zeventig en tachtig vooral bekend geraakt door de sterke groei van het massa-toerisme. Badplaatsen als Benidorm en Denia werden het symbool van volle stranden en hotelkolossen. Valencia heeft echter besloten om niet noodzakelijkerwijs meer vakantiegangers aan trekken, als wel kwaliteitstoeristen. Er zijn de afgelopen jaren grote investeringen gedaan in de up-grading van de bestaande 2- en 3-sterren hotels. Tevens is geïnvesteerd in het niveau van de toeristische opleidingen, om zo de service in de hotels en restaurants te verbeteren.

Speerpunten in marketing
In de marketing van de regio komt meer nadruk op sport en cultuur, zoals zeilen, duiken en cultuur-historie. Zo zal de prestigieuze zeilwedstrijd Louis Vuitton Americas Cup in oktober de wateren van Valencia aandoen. Ook zijn er golfbanen opgezet, waarvan een groot aantal direct aan de kust is gelegen. Hotelketens als Marriott en Hilton hebben hierbij luxe resorts gebouwd.

Toerisme vanuit Nederland
Het totale aantal Nederlanders dat een vakantie in Valencia doorbracht bedroeg in 2002 maar liefst 264.000 personen. Opvallend is dat meer dan de helft per vliegtuig naar de regio komt. Basiq Air vliegt momenteel rechtstreeks op Alicante. Ongeveer 30% van de vakantiegangers boekte een pakketreis naar Valencia en omgeving.

Klik hier voor deelnemerslijst aan de Valencia-workshop