Ingezonden persbericht


Stichting Generaal Snijders Fonds

PERSBERICHT 10 mei 2004

Uitreiking gouden medaille aan peter legro

Op woensdagmiddag 26 mei a.s. zal in het Aviodrome een ceremonie plaats vinden rondom de Gouden Generaal-Snijders Medaille en twee Erediploma's van het Generaal-Snijders-Fonds.

De Staatssecretaris Verkeer & Waterstaat, mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen ­ Maas Geesteranus zal de Gouden Medaille uitreiken aan Peter Legro, voormalig President-Directeur van Transavia. Zij zal daarna de Erediploma's uitreiken aan Jan Driessen, voormalig Algemeen Directeur van Driessen Aircraft Interior Systems B.V. en aan Jan Schut, Voorzitter Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.
De ceremonie vindt plaats in de Congreszaal van het Themapark Aviodrome op het vliegveld Lelystad. De Congreszaal is verluchtigd met modellen en materieel betrekking hebbend op de hoofdpersonen van de ceremonie. Na de ontvangst van de gasten vanaf 14.15 u begint de plechtigheid om 15.00 u met een welkomstwoord van de Directeur van het Aviodrome, drs. Arno van der Holst. De Voorzitter van de Stichting Generaal Snijders Fonds, Luitenant-Generaal b.d. van de Koninklijke Luchtmacht Heinz Manderfeld, presenteert de consideransen van de laureaten en de Staatssecretaris houdt een korte voordracht en reikt de Medaille en de Erediploma's uit. Na afloop van de plechtigheid is er een receptie en gelegenheid tot het bezichtigen van het museum. Naar verwachting zal een honderdtal prominente genodigden komen uit de gehele Nederlandse lucht- en ruimtevaart wereld.

De Stichting Generaal Snijders Fonds werd opgericht in 1932 en heeft tot doel het bevorderen en wekken van belangstelling voor de Nederlandse luchtvaart. Zij tracht haar doel te verwezenlijken door periodiek de Gouden Medaille en Erediploma's toe te kennen aan personen en instellingen die zich hebben onderscheiden op het terrein van de lucht- of ruimtevaart. Zij wordt hierin financieel ondersteund door een groot aantal sponsors uit vele hoeken van de maatschappij. Sinds de oprichting heeft het Fonds zestien maal de Gouden Medaille toegekend, waaronder aan coryfeeën als Prins Bernhard, Albert Plesman, Sergio Orlandini, Martin Schröder en Wubbo Ockels. Het Erediploma is inmiddels uitgereikt aan vierentwintig individuen, groepen en instellingen.

Secretariaat: Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart Jozef Israëlsplein 8 2596 AS 's-GRAVENHAGE
Telefoon: 070 - 314 36 00 Telefax: 070 - 324 39 00 Email: Gen.Snijdersfonds@xs4all.nl