Gemeente Amsterdam

Thema-avond ondergronds bouwen in Stationsplein 7 14 mei 2004 - Johanneke Helmers
Speciale lezing en rondleidingen in Informatiecentrum Noord/Zuidlijn en Stationseiland op 26 mei.

Iedereen die meer wil weten over de ondergrondse aanleg van de Noord/Zuidlijn en de werkzaamheden op het Stationseiland is op woensdag 26 mei vanaf 17.00 uur welkom in Informatiecentrum "Stationsplein 7". Om 17.30 uur start een speciale rondleiding Onder en Boven. Aansluitend kan men van 18.30 tot 19.30 uur deelnemen aan de lezing "Ondergronds bouwen aan de Noord/Zuidlijn" door Prof. ir. J.W. Bosch, bouwmanager Noord/Zuidlijn en hoogleraar Ondergronds bouwen aan de Technische Universiteit in Delft. Tevoren aanmelden voor de lezing en/of de rondleiding wordt aanbevolen.

Tijdens deze avond wordt er antwoord gegeven op vragen als: welke ondergrondse bouwmethoden worden gebruikt bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn, wat hebben de ondergrondse bouwwerkzaamheden voor effect op het leven boven de grond en hoe weet je nu dat de tunnelboormachine de goede kant uitgaat terwijl je niets kan zien?

Informatiecentrum

Aan de hand van een interessante tentoonstelling bestaande uit vele maquettes, foto's, films, archeologische vondsten en een techniekwand reist de bezoeker als het ware door de bouwprojecten heen. Alle vragen over de aanleg van de Noord/Zuidlijn en alle bouwwerkzaamheden op en rond het Stationseiland Amsterdam Centraal worden onderweg beantwoord. Voor kinderen is er de speciale kinderlijn, een speurtocht dwars door het informatiecentrum.

Openingstijden


* dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur
* zondag 11.00 tot 16.00 uur
* zaterdag/maandag gesloten

Toegang gratis

Adres informatiecentrum Stationsplein 7, t.o. stadsbussen Telefoon 020-3445070 Fax 020-3445085 E-mail stationseiland@pmb.nl WWW
www.stationseiland.amsterdam.nl

www.noordzuidlijn.amsterdam.nl

© Gemeente Amsterdam