CDA Rotterdam

PERSBERICHT

CDA doet appèl op maatschappelijke verantwoordelijkheid TPG: Behoud postagentschap Pernis

Met ingang van 26 mei 2004 zal het postagentschap in Pernis worden gesloten. Dit besluit, genomen door TPG, betekent voor de inwoners van Pernis dat zij voortaan slechts gebruik kunnen maken van een servicepunt. In een brief aan de directie van TPG doen Leonard Geluk (fractievoorzitter CDA-gemeenteraadsfractie) en Cor van der Kemp (fractievoorzitter CDA-deelraadsfractie Pernis) een klemmend beroep op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van TPG en zij vragen TPG haar besluit te herzien.

Hoewel TPG met dit besluit volledig binnen de criteria (o.m. inwoneraantal en afstandcriterium) handelt, heeft het CDA in Rotterdam grote bezwaren tegen dit voornemen. TPG interpreteert de criteria op een manier die geen recht doet aan de identiteit van Pernis en de geografische ligging van de deelgemeente. Waar in het afstandscriterium wordt gesproken over een maximale afstand van 5 kilometer, hemelsbreed, blijkt in praktijk dat de kortste afstand naar het dichtstbijzijnde postkantoor in Hoogvliet 5,6 kilometer bedraagt. Een weg die bovendien niet met het Openbaar Vervoer te gaan is. Met een vergrijzende bevolking, in een gebied dat door grote vervoersaders wordt omringd, is dit voor met name veel ouderen een te grote belemmering. Daarnaast wordt met dit besluit ook van ondernemers verwacht dat zij voor hun dagelijkse geldhandelingen en het legen van de postbussen niet gewoon in de eigen deelgemeente terecht kunnen.

Deze situatie is voor het CDA in Rotterdam zeer onwenselijk. Te meer daar de huidige franchisehouder, Sperwer, bereid is de dienstverlening voort te zetten, ook in de toekomst.

In juridische zin staat TPG in haar gelijk, maar een bedrijf als TPG heeft in onze ogen niet alleen te maken met juridische regels. Wij verwachten van hedendaagse ondernemingen in de publieke dienstverlening een meer maatschappelijk verantwoorde opstelling.

Het CDA doet een klemmend beroep op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van TPG en we vragen TPG haar besluit te herzien.

Rotterdam, 19 mei 2004


------


Noot voor de redacties/