Provincie Overijssel

Statenvergadering 26 mei 2004

Het Presidium heeft besloten algemene beschouwingen over de Perspectiefnota te houden in de vergadering van 26 mei aanstaande. Voor Provinciale Staten is de perspectiefnota het document bij uitstek om aan te geven welke zaken er in 2005 en verder aangepakt dienen te worden. Om duidelijk aan te geven wat de verschillende politieke fracties vinden, zijn er op 26 mei algemene beschouwingen georganiseerd. De partijen geven dan vanuit partij-ideologie een commentaar op de Perspectiefnota.

Aangezien de behandeling van de Takendiscussie enige vertraging heeft opgelopen is besloten de behandeling gelijktijdig daarvan te laten plaatsvinden met de behandeling van de Perspectiefnota. De fracties zullen de Takendiscussie derhalve in hun algemene beschouwingen betrekken.

Jaarrekening en Burgerjaarverslag

In de Statenvergadering wordt tevens de Jaarrekening en het Burgerjaarverslag van de Commissaris van de Koningin behandeld. In de jaarrekening vindt door Gedeputeerde Staten verantwoording plaats over het gevoerde beleid van het afgelopen jaar. De commissaris rapporteert via zijn burgerjaarverslag over zijn bevindingen over de kwaliteit van de provinciale dienstverlening en de kwaliteit van de procedures op het vlak van de burgerparticipatie. Daarnaast is er een voorstel genaamd de andere provincie dat gaat over deregulering en ontbureaucratisering.

Bijwonen en documenten

Dus als u wilt horen waar de provinciale politiek voor staat, dan zijn de algemene beschouwingen het moment. U bent dan ook van harte uitgenodigd om 26 mei vanaf 16 uur in de Statenzaal aanwezig te zijn. De algemene beschouwingen beginnen rond 18 uur. U kunt de agenda en bijbehorende stukken vinden op het StatenInformatiesysteem. © 2004 Provincie Overijssel