Gemeente Eindhoven

Persbericht: 19 mei 2004, no. 138

Opfrisdag voor scootmobielgebruikers in Eindhoven

De dienst Werk, Zorg en Inkomen van de gemeente Eindhoven organiseert op woensdag 26 mei samen met de twee scootmobielleveranciers van de gemeente, Meyra Eindhoven en Thuiszorgwinkel Eindhoven-Kempenstreek, een opfrisdag voor scootmobielgebruikers. De opfriscursus heeft als belangrijkste doel scootmobielgebruikers in de gelegenheid te stellen op een leuke manier kennis te maken met hun voertuig. Het startschot voor de opfrisdag wordt gegeven door wethouder van Sociale Zaken, dhr. W. Claassen.

Het verkeer wordt steeds drukker, verkeersregels veranderen en met het ouder worden neemt ook vaak het reactievermogen van de scootmobielgebruiker af; het wordt steeds lastiger om goed aan het huidige verkeer deel te nemen. Dit was voor de dienst Werk, Zorg en Inkomen, Meyra en de Thuiszorgwinkel reden om een Opfrisdag voor scootmobielgebruikers te organiseren. De dag bestaat uit twee dagdelen. Eén gedeelte van de dag bestaat uit een vaardigheidsparcours waarbij de nadruk vooral ligt op de juiste hantering van het voertuig en de rijvaardigheid. De rit bestaat uit het afleggen van een parcours, waarin enkele hindernissen zijn opgenomen die ook in het dagelijkse verkeer regelmatig voorkomen. Het tweede dagdeel wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de techniek van het voertuig.

De Opfriscursus speelt zich van 9.30 tot 15.30 uur af in het DAF-museum aan de Tongelresestraat 27 in Eindhoven. Er kunnen maximaal 150 gebruikers van scootmobielen deelnemen aan de dag. Het is de bedoeling dat zij gebruik maken van hun eigen scootmobiel. Er zijn geen kosten aan de deelname verbonden. Op de Opfrisdag zullen verschillende levaranciers/fabrikanten van scootmobielen die door de gemeente worden verstrekt, aanwezig zijn om antwoord te geven op de vragen van de gebruikers. Verder zullen ook uitvoerders van de Wet voorzieningen gehandicapten en vertegenwoordigers van 3vO informatie verstrekken.

De Opfrisdag voor scootmobielgebruikers is een nieuw initiatief dat al eerder met groot succes in Hengelo en Breda werd geïntroduceerd.

© 2004 Gemeente Eindhoven