SLIGRO

Eerste paal Sligro Emmen

Woensdag 26 mei, 8:30 uur, wordt op Nijbracht 85 de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de Sligro-vestiging te Emmen. Deze vestiging wordt gebouwd aan Nijbracht 85, 7821 CB, tussen de vestigingen van Boels en Office Center. De nieuwbouw is noodzakelijk geworden door de flinke groei die Sligro in Emmen en omgeving doormaakte. Het bestaande pand in Emmen is daardoor veel te klein geworden.

Het nieuwe pand krijgt een verkoopvloeroppervlak van 5.600 m2, waarvan
4.400 m2 begane grond en 1.200 m2 verdieping. Op het perceel worden 80 gratis parkeerplaatsen voor klanten gerealiseerd. Doordat de nieuwe vestiging ruim 3x zo groot wordt, zal ook het assortiment fors worden uitgebreid.

De bouw wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Brands uit Emmen en zal, inclusief inrichting, naar verwachting ongeveer 5 maanden in beslag nemen. De opening is vooralsnog gepland in de tweede helft van november.

Sligro richt zich via zelfbediening en bezorging vanuit 36 grootschalige vestigingen op horeca, grootverbruikers, bedrijfsrestauratieve afnemers, het midden- en kleinbedrijf, zakelijke dienstverlening en kleinschalige retailbedrijven. Over het jaar 2003 realiseerde Sligro Food Group een omzet van 1.356 miljoen euro met een nettowinst van bijna 45 miljoen euro. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltimebasis bedroeg 2.746.