Gemeente Amsterdam

Eerste bedrijven in havenregio klaar voor veiligheidscertificaat 24 mei 2004 - Havenbedrijf

De eerste drie bedrijven uit de Amsterdamse havenregio, te weten Hoogland Timber, BP, en Unicontrol, hebben hun beveiligingsplannen op orde en kunnen het veiligheidscertificaat tegemoet zien.

Speciaal ter gelegenheid hiervan is er op woensdag 26 mei 2004 in de Passenger Terminal Amsterdam een bijeenkomst, met onder andere de burgemeester van Velsen en de wethouders van Amsterdam, Zaanstad en Beverwijk. Tijdens deze bijeenkomst zullen de betrokken bedrijven een toelichting geven op de tot standkoming van hun beveiligingsplannen,

Het veiligheidscertificaat betekent dat de bedrijven voldoen aan de strenge, internationale beveiligingseisen die de International Maritime Organisation per 1 juli 2004 verplicht heeft gesteld en die zijn overgenomen door de EU c.q. Nederland. Deze wettelijke verplichting geldt voor alle haventerminals in de wereld, waar schepen komen die varen op internationale routes met een bruto tonnage van 500 of meer. Bedrijven die na 1 juli 2004 geen goedgekeurd beveiligingsplan hebben, mogen deze schepen niet meer ontvangen.

© Gemeente Amsterdam