Gemeente Soest

Schooltriatlon

Datum: 24/05/2004

Schooltriatlon: woensdag 26 mei
19.00 uur bij Spleasure Centrum

Triatlon Vereniging de Schieter te Soest organiseert op woensdagavond 26 mei, in samenwerking met de gemeente Soest en het zwembad 'Spleasure Centrum' aan de Dalweg te Soest, voor de tweede keer een schooltriatlon. Dit evenement is uniek, omdat de kinderen de gelegenheid krijgen om met de veelzijdigheid van een echte triatlon kennis te maken.

Zo'n 75 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Soester basisscholen doen mee. Om 19.00 wordt in het Spleasure Centrum het startschot gelost voor het eerste onderdeel van de triatlon, het zwemmen. Het hele evenement vindt om en rond het Spleasure Centrum plaats, aantrekkelijk voor de ouders en overige toeschouwers.

De deelnemende kinderen starten in twee groepen. Na 150 meter zwemmen, stappen ze op de fiets voor een rondje van 8.5 kilometer, voornamelijk op en rondom de Eng. Na de fietsen weggezet te hebben in zogenaamde parc fermees (wisselzones) beginnen de deelnemers aan de laatste fase; een looproute van ruim 1 kilometer.

De atleten finishen in tegenstelling tot vorig jaar niet op het raadhuisplein, maar op de parkeerplaats van het Spleasure Centrum. Individuele klassementen worden opgemaakt en er is een scholenklassement, met prijzen voor de drie snelste scholen.

Iedereen is van harte welkom de deelnemers aan te moedigen. De toegang is uiteraard gratis.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer