SP

Woensdag protest tegen Israëlisch geweld in Palestijns gebied

Onder het motto 'Vrijheid voor Palestina' organiseren het Palestina Komitee, de Palestijnse Gemeenschap in Nederland, Stop de Bezetting en de SP woensdagochtend 26 mei van 9.00 - 10.30 uur een demonstratieve 'picket line' voor de deur van de Tweede Kamer aan het Plein in Den Haag.

De demonstratieve bijeenkomst, die voorafgaat aan een debat in de Tweede Kamer over de situatie in het Midden-Oosten, zal worden toegesproken door onder meer SP-Kamerlid Harry van Bommel. De organisatie wil dat de Nederlandse regering veel actiever is tegen het Israëlische bezettingsgeweld dat zich nu in de Gazastrook afspeelt.

In het vluchtelingenkamp van Rafah zijn afgelopen week meer dan 40 Palestijnen gedood en honderden gewond door beschietingen vanuit Apache-helikopters en door tanks, die in het wilde weg het vuur openden op woonwijken. Het slopen van honderden huizen maakte meer dan 1100 mensen dakloos. Vreedzame demonstranten zijn vermoord met tankgeschut. Ondanks een veroordeling door de VN-Veiligheidsraad en de algemene internationale woede om Israëls actie, gaat Israël gewoon door.

De organisatie wijst de Nederlandse regering vooral op de volkenrechtelijke nalatigheid, omdat Israël zich niets aantrekt van de Vierde Conventie van Genève, waarin de rechten van burgers in geval van oorlog worden geregeld.

Organisatie: SP, Palestijnse Gemeenschap in Nederland, Nederlands Palestina Komitee en Stop de Bezetting.