Provincie Overijssel

Provinciale Staten bespreken perspectieven voor Overijssel

Woensdag 26 mei aanstaande bespreken Provinciale Staten de Perspectiefnota voor het jaar 2005. De nota bevat de belangrijkste speerpunten van de provincie voor de komende anderhalf jaar en biedt daarnaast een doorkijk naar de jaren die komen. De algemene beschouwingen van de verschillende fracties worden ook ditmaal gekoppeld aan de Perspectiefnota.

Naast de algemene beschouwingen over de Perspectiefnota, discussiëren Provinciale Staten onder andere over de Jaarrekening 2003, de Takendiscussie en deregulering en ontbureaucratisering. De vergadering van Provinciale Staten begint om 16.00 uur. Om ongeveer 18.00 uur vindt de behandeling van de algemene beschouwingen plaats.

In afwijking van voorgaande jaren vindt de behandeling van de Perspectiefnota dit keer in verschillende etappes plaats. Tijdens de Provinciale Statenvergadering van woensdag aanstaande bestaat de behandeling van de Perspectiefnota alleen uit de eerste termijn van Provinciale Staten. Dat betekent een presentatie van en discussie over de eerste reacties vanuit de fracties. De commissievergaderingen van 9 juni worden benut om de Perspectiefnota inhoudelijk te behandelen en voor het indienen van moties en amendementen. De reactie van het College van Gedeputeerde Staten (schriftelijk) op de eerste termijn van Provinciale Staten vindt plaats in de Statenvergadering van 23 juni, waarna vervolgens de tweede termijn van PS en GS in mondelinge vorm volgen.

In de eerste termijn van Provinciale Staten hebben de fracties gemiddeld tien minuten spreektijd. De volgende verdeling is gemaakt: o PvdA 16 minuten o LPF 7 minuten
o SGP 8 minuten
o ChristenUnie 9 minuten o GroenLinks 8 minuten o VVD 12 minuten
o CDA 22 minuten
o D66 8 minuten
o SP 8 minuten

De vergadering van Provinciale Staten is openbaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De vergaderstukken en de agenda's liggen tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis (Luttenbergstraat 2) en in de centrale bibliotheken van de gemeenten Hellendoorn te Nijverdal en Hengelo. Meer informatie is te vinden op www.prv-overijssel.nl/sis. © 2004 Provincie Overijssel