--------------------------------------------------------------------------
   ARC Advisory Group bevestigt Manhattan Associates als nummer één van   
                             WMS-leveranciers                             
--------------------------------------------------------------------------

Bedrijf aan de top in EMEA en Noord-Amerika door groei marktaandeel Utrecht, 26-05-2004

Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH), wereldwijd marktleider in supply chain execution (SCE)-oplossingen, werd door marktonderzoeker ARC Advisory Group bestempeld als nummer één van WMS-leveranciers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Door de sterke focus op Europa heeft Manhattan Associates zijn marktaandeel vergroot en de concurrenten overtroffen. Het bedrijf blijft aan de top in Noord-Amerika voor het derde jaar op rij. De jaarlijkse studie "Warehouse Management Systems Market Analysis and Forecast" biedt een complete beoordeling van de WMS-markt wereldwijd. De cijfers over marktaandelen werden afgeleid van omzetten uit softwarelicenties en diensten.

"Nadat wij onze onbetwistbare leiderschap in de VS hebben gevestigd, was het bijzonder bevredigend om ook in EMEA als nummer één genoemd te worden. Wij zullen in deze markt blijven investeren en wij zien er een aanzienlijk groeipotentieel in WMS evenals in andere gebieden zoals transport," zegt Pete Sinisgalli, president en COO van Manhattan Associates. "Wij zjin er van overtuigd dat we dankzij onze 'integrated logistics solutions' en onze duidelijke visie om aan toekomstige eisen in de toeleveringsketen te voldoen, ons leiderschap in Noord-Amerika, EMEA en de opkomende markt Azië-Pacific kunnen blijven behouden."

De belangrijkste evaluaties van Manhattan Associaties in het rapport:
· Grootste leverancier van WMS-software en -diensten;
· Nummer één leverancier in EMEA en Noord-Amerika;
· Nummer één leverancier voor tier 1, 2, en 3 bedrijven;
· Grootste leverancier voor de productie-, distributie- en retailmarkt;

Volgens de studie van ARC hebben het marktleiderschap en de financiële stabiliteit belangrijk bijgedragen aan het succes van het bedrijf. Opgericht in 1990, groeide het bedrijf van een pure WMS-speler uit tot een leverancier van een complete suite van supply chain execution & optimisation-oplossingen, die de toeleveringsketen beheerst van 'source to consumption'. Dit was het resultaat van enerzijds een uitgebreide productstrategie en anderzijds een aantal strategische overnames. De softwaremodules voor transportmanagement, handelspartnermanagement, retourenbeheer, 'distributed order management', RFID, performance management en event management vullen de oplossing voor warehousemanagement van het bedrijf aan en voldoen daarmee aan de behoeften van klanten.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over ARC Advisory Group en de studie
De studie van ARC, getiteld "Warehouse Management Systems Market Analysis and Forecast", biedt een complete beoordeling van de WMS-markt. Onderwerpen zoals marktgrootte, segmentatie, vooruitzichten, sectorstructuur, marktaandelen van leveranciers en belangrijke zaken die de toekomst van de WMS-markt zullen beïnvloeden, worden uitvoerig weergegeven. Informatie werd ingewonnen via interviews met meer dan 60 WMS-leveranciers ter wereld en via onderzoek van publieke gegevens die de Securities Exchange Commission vereist. Cijfers over marktaandelen worden afgeleid van inkomsten uit softwarelicenties en diensten. Omzetten uit hardware heeft ARC niet meegenomen in dit onderzoek. ARC Advisory Group levert diensten voor strategische planning en beoordeling van technologie aan toonaangevende productiebedrijven, nutsbedrijven, wereldwijde logistieke leveranciers en producenten van software en oplossingen over de hele wereld. Of het nu gaat om de grootste 1.000 bedrijven ter wereld of om kleine start-ups, ARC heeft voor hen de strategische kennis die ze nodig hebben voor succes in de technologiegestuurde economie van vandaag. Voor meer informatie over ARC ga naar www.arcweb.com. Over Manhattan Associates
Manhattan Associates, Inc. (Nasdaq: MANH) is wereldwijd marktleider in supply chain execution & optimisation-oplossingen. Het bedrijf verbetert operationele processen via de applicatie-suite voor warehouse- en transportmanagement, 'distributed order management', retourenbeheer en handelspartnermanagement. Daarnaast biedt het bedrijf ook oplossingen voor RFID, performance management en event management. Die geïntegreerde logistieke oplossingen bieden de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en domeinkennis om de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten te verbeteren. De onderneming heeft meer dan 900 klanten verspreid over meer dan 1.600 vestigingen wereldwijd, waaronder enkele van de grootste fabrikanten, distributeurs en detailhandelaars ter wereld. Meer informatie op www.manh.com. Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, tel: +31 (0)30 214 3000
fax: +31 (0)30 214 3099, e-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:MANH0070-1B6966