Gemeente Franekeradeel


Verplaatsen zaterdagmarkt 29 mei 2004

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de zaterdagmarkt van 29 mei a.s. wordt verplaatst van de Breedeplaats naar de Voorstraat te Franeker.

Dit in verband met de Pinksterkermis die in de periode van 27 mei t/m 31 mei 2004 op de Breedeplaats te Franeker wordt gehouden
---

Besluitenlijst College van B&W, 18 mei 2004

Subsidieverzoek Bureau DDS.
Advies:
Het verzoek om een bijdrage aan bureau DDS afwijzen.

Huisnummering.
Advies:
Het huisnummer van recreatiepark Barradeel (waaronder begrepen sporthal, zwembad, camping, recreatiebungalows), Buorren 43, 8851 EL Tzummarum, per 1 juni 2004 splitsen in Buorren 43 (recreatiepark Barradeel) en Buorren 43A (sporthal), 8851 EL Tzummarum.

Benoeming stembureauleden.
Advies:

* Besluiten conform bijgaand voorstel.

* De voorzitters van de 7 stembureaus waar nog een vacature is verzoeken, indien men dit nodig acht, zelf een plaatsvervangend lid te zoeken.

Jaarrekening 2003 Stichting Studiefonds Luitzen van der Zee-Dijkstra. Advies:
Jaarrekening 2003 goedkeuren.

Verzoek Gedeputeerde Staten om in te stemmen met het Fries Uitvoeringsprogramma externe veiligheid.
Advies:
Instemmen met het voorgestelde programma.

Gebruik van inrichting parkeerterrein Friesland Bank. Advies:
Instemmen met bereikte overeenkomst met de Friesland Bank over aankoop grond en gebruik parkeerterreintje naast de bank.
---

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel:

Bekendmaking

Het besluit van de gemeenteraad van 13 mei 2004 tot vaststelling van de:

Verordening op de heffing en invordering van een liggeld

treedt in werking vijf dagen na heden.

Dit besluit ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker.

Een ieder kan op verzoek -tegen betaling van leges- een afschrift krijgen van genoemd besluit.

---

Vrijstelling voor het realiseren van "een winkelpand met twee woningen aan de Dijkstraat 16 te Franeker"

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Franekeradeel in haar vergadering van 13 mei 2004 heeft verklaard voornemens te zijn om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan "Correctieve en partiële herziening bestemmingsplan Binnenstad Franeker e.o.", zulks ten behoeve van
* het realiseren van een winkelpand met twee woningen aan de Dijkstraat 16 te Franeker. De bouwaanvraag houdt tevens een verzoek een in tot vrijstelling van het bestemmingsplan ten behoeve van de vestiging van complementaire daghoreca.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ligt het genoemde bouwplan met ingang van 27 mei 2004 voor de duur van vier weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn / haar zienswijzen naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij mevrouw E. Buwalda van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380435.
---

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel:

Bekendmaking

Het besluit van de gemeenteraad van 30 maart 2004 tot wijziging van de

Parkeerverordening 2002
treedt in werking vijf dagen na heden.

De verordening ligt voor een ieder te inzage in het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker.

Een ieder kan op verzoek tegen betaling van leges- een afschrift krijgen van genoemd besluit.

---

Intrekken vergunningen Wet milieubeheer

Het College van burgemeester en wethouders maakt overeenkomstig artikel 8.26 Wet milieubeheer juncto afdeling 3.5.6 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij het ontwerpbesluit hebben genomen tot het intrekken van:

* de aan de heer Jorritsma, voor het perceel aan de Wommelserweg te Tzum, kadastraal bekend gemeente Tjum, sectie G1 nummer 5, verleende vergunning op grond van de Wet milieubeheer voor het in werking hebben van een paardehouderij;

Gemotiveerde bedenkingen kunnen door een ieder tot en met 2 weken na bekendmaking van het ontwerpbesluit 2002 schriftelijk worden ingediend bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Degene die een bedenking indient kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig bedenkingen hebben tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen dan wel dat de besluitvorming straks afwijkt van het ontwerpbesluit.

---

Gemeentelijk Restauratie UitvoeringsProgramma
rijksmonumenten 2004-2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat de gemeenteraad het gemeentelijk restauratie uitvoeringsprogramma op basis van artikel 11 van het Besluit rijkssubsidiëring restauratie monumenten 1997 (Brrm 97) heeft vastgesteld.

Een gemeentelijk restauratie-uitvoeringsprogramma heeft betrekking op de periode van zes jaren waarvoor Onze minister budgetten heeft vastgesteld. In deze uitvoeringsprogrammas staat aangegeven welke beschermde rijksmonumenten naar ons oordeel voor subsidie in aanmerking komen en in welke volgorde.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij deze besluiten is betrokken, op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift, kan indienen en wel binnen zes weken na het besluit van de raad (13-05-2004).

Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en te zijn voorzien van naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het uitvoeringsprogramma ligt m.i.v. 27 mei 2004 gedurende 14 dagen ter inzage bij de balie op de 2^e verdieping van het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 te Franeker.

Franeker, 26 mei 2004.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris
.

---

Aanvraag monumentenvergunning

De burgemeester maakt bekend, dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen voor:

* Het plaatsen van dakramen en lichtkoepels in een pakhuis, plaatselijk bekend als Prins Hendrikkade 3 te Franeker.

Bovengenoemd adres is een monument in de zin van de Monumentenwet 1988. Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging bij burgemeester en wethouders schriftelijk hun zienswijzen kenbaar maken. Het bouwplan ligt m.i.v. 27 mei 2004 gedurende 14 dagen ter inzage bij de balie op de 2e verdieping van het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 te Franeker.

---

Verlening monumentenvergunning

De burgemeester maakt bekend, dat er een aanvraag om een monumentenvergunning is verleend voor:

* Het realiseren van een doorbraak, plaatselijk bekend als Groenmarkt 7 te Franeker (13-05-2004)

Bovengenoemd pand is een monument in de zin van de Monumentenwet 1988.

De aandacht wordt erop gevestigd dat degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, op grond van de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager.

Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en te zijn voorzien van naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het bouwplan ligt m.i.v. 27 mei 2004 gedurende 14 dagen ter inzage bij de balie op de 2e verdieping van het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 te Franeker.

Franeker, 26 mei 2004.
De burgemeester,
M.J. Haveman.