Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 26 mei 2004

(


Alphen aan den Rijn Ongeval

Een 24-jarige man uit Zeist is op woensdag 26 mei zwaar gewond geraakt bij een val uit een hoogwerker. De man was omstreeks 08.00 uur bezig met het snoeien van takken van een boom op de Henry Dunantweg toen hij door nog onbekende oorzaak uit de hoogwerker viel. De man werd zwaar gewond overgebracht naar het LUMC. De Arbeidsinspectie wordt in kennisgesteld.


Gouda - Politie houdt verdachte van inbraak aan

Op woensdag 26 mei rond 00.05 uur werd er ingebroken in een makelaardij aan het Van Hogendorpplein. Een ruit werd ingegooid en naar later bleek werd een systeemkast van een computer en flatscreen gestolen. De inbraak werd gemeld aan surveillerende agenten. Dezen zagen een man op verdachte wijze weg fietsen over de Graaf Florisweg. De agenten kregen argwaan en gingen op zoek naar hem. Bij het speeltuintje aan de Vossenburgkade zagen zij hem staan. Hij zette het onmiddellijk op een lopen toen hij de agenten aan zag komen. Dit maakte hem nog meer verdacht. De agenten waren echter beter in de sprint en wisten hem in een steeg van de Gravin Beatrixstraat aan te houden. De 26-jarige man uit Oudewater is ingesloten. De goederen zijn niet bij hem aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Krimpen a/d Lek - Aanrijding door onder invloed rijder levert onder invloed rijder op

Een 46-jarige automobilist uit Lekkerkerk reed op dinsdag 25 mei rond 23.15 uur tegen een op de Noord geparkeerde auto aan. Er ontstond materiële schade. De politie constateerde drankgebruik bij de man. Hij werd aangehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 745 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. Tijdens het takelen van beide beschadigde auto's stopte er een 32-jarige automobilist uit Krimpen aan de Lek. Hij kwam even kijken wat er allemaal gebeurd was. De aanwezige agenten zagen dat ook deze man vermoedelijk behoorlijk onder invloed verkeerde. Ze hielden hem daarop aan. De ademanalyse gaf bij hem als uitslag 740 ug/l. Een rijbewijs invorderen was niet mogelijk omdat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De auto waarmee hij aan was komen rijden bleek eveneens niet verzekerd te zijn. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Schoonhoven Overval op supermarkt
Op woensdag 26 mei even voor 08.00 uur vond er een overval plaats op een supermarkt aan de Albert Plesmanstraat. Twee gemaskerde mannen drongen de winkel aan de achterzijde binnen op het moment dat er goederen werden geladen en gelost. Met een vuurwapen bedreigden ze het winkelpersoneel en gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor in een groene c.q. donkerkleurig Ford, MPV met dakrailing. De politie heeft direct na de melding met diverse eenheden een zoekactie in de omgeving verricht. Dit leidde echter niet tot een aanhouding. De politie stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --