Heuvelrug, 10.05 uur

Utrecht 26-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Onder invloed

DOORN In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 mei is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.35 uur controleerden politiemensen op de Driebergsestraatweg een 31-jarige automobilist uit Zeist. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 615 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole

ACHTERBERG De politie heeft op dinsdag 25 mei met een lasergun op twee plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Op de parallelweg van de Cuneraweg werd een automobilist bekeurd omdat hij 72 km/u reed. Een bromfietser behaalde op deze weg een snelheid van 61 km/u en kreeg eveneens een bekeuring.

Op de Zuidelijke Meentsteeg reden zeven automobiliste te snel. De bestuurder met de meeste haast reed 89 km/u. Ook deze overtreders kregen een bekeuring.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Op dinsdag 25 mei heeft de politie van 13.15 uur tot 14.45 uur een verkeerscontrole op de Grote Beer gehouden. 24 Bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor het niet tonen van het rijbewijs en 1 voor het rijden zonder rijbewijs.

Mijn fiets!

RHENEN Op dinsdag 25 mei zag een vrouw haar gestolen fiets.

Rond 15.45 uur zag een 20-jarige vrouw uit Rhenen haar fiets op de Plantsoenstraat staan. De fiets was ongeveer anderhalf jaar geleden gestolen en was herkenbaar aan de ingegraveerde postcode. Zij belde de politie.

Politiemensen kwamen ter plaatse en de nieuwe eigenaresse, een 12-jarig meisje uit Rhenen, was daar inmiddels ook verschenen. Zij verklaarde de fiets ongeveer anderhalf jaar geleden van de vriend van haar moeder te hebben gekregen. De fiets werd in het politiebureau veilig gesteld en de politiemensen stelden een nader onderzoek in.

Daaruit bleek dat het verhaal van het meisje klopte. De vriend van haar moeder, een 48-jarige man uit Rhenen, had de fiets ongeveer anderhalf jaar geleden in een horecagelegenheid voor 50,- van een man gekocht. De 48-jarige man is gehoord als verdachte van heling. De fiets is teruggegeven aan de 20-jarige Rhenense.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 25 mei van 15.20 uur tot 16.15 uur met een lasergun een snelheidscontrole op de Nieuweweg gehouden. Acht bestuurders reden te snel en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.