Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Voorthuizen - Puttenaar gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 26-05-2004

Een 16-jarige Puttenaar is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rubensstraat in Voorthuizen. Het slachtoffer werd even voor zes uur rijdend op zijn bromfiets aangereden door een 40-jarige automobilist uit Voorthuizen, toen die linksaf sloeg om een oprit in te rijden. De Puttenaar was op dat moment bezig diverse voertuigen links in te halen, terwijl de automobilist al voorgesorteerd had en richting had aangegeven naar links. Vermoedelijk had de Puttenaar de afslaande automobilist over het hoofd gezien. Als gevolg van de aanrijding liep de Puttenaar arm- en beenletsel op. Hij is naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageninger aangehouden na mishandeling
Publicatiedatum: 26-05-2004

De politie heeft dinsdagavond een 45-jarige Wageninger aangehouden op verdenking van mishandeling van een 30-jarige plaatsgenoot. Verdachte en slachtoffer waren bekenden van elkaar en kregen even voor tien uur ruzie in de woning van de 45-jarige. Die zou het slachtoffer vervolgens hebben geslagen. Het slachtoffer vluchtte daarop de woning uit en werd daarbij achternagezeten door de verdachte. Eenmaal buiten zou het slachtoffer nog enkele klappen hebben moeten incasseren. Na het incident waarschuwde het slachtoffer de politie, die de 45-jarige Wageninger in de omgeving van zijn woning aanhield. Een financiële kwestie zou de aanleiding tot de ruzie zijn geweest. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan maar leek geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen - dagvaarding na gebruik vals paspoort
Publicatiedatum: 26-05-2004

Een 23-jarige man uit Schalkhaar heeft van justitie een dagvaarding gekregen wegens verdenking van het gebruik van een vals paspoort. De Schalkhaarder was daarvoor begin maart van dit jaar door de politie aangehouden in Voorthuizen.

Medewerkers van een uitzendbureau kregen argwaan nadat de verdachte Schalkhaarder een formulier invulde toen hij zich daar in wilde schrijven voor een baan. Niet alleen het paspoort vertoonde afwijkingen (de foto bleek in het geheel niet te lijken op de verdachte), ook de personalia schreef de verdachte over van een afzonderlijk bij zich gestoken briefje. Hierop werd de politie gewaarschuwd. De Schalkhaarder voelde kennelijk ook nattigheid en verliet het pand, onder achterlating van het paspoort. Eenmaal buiten kon hij in de directe omgeving op grond van zijn signalement worden aangehouden.

Triest
Het paspoort dat werd aangetroffen bleek inderdaad vervalst. Maar de verdachte verklaarde er niets mee te maken te hebben. Sterker nog, hij zou helemaal niet bij het uitzendbureau zijn geweest, aldus zijn verklaring. Twee getuigen, medewerksters van het bureau, verklaarden echter met stelligheid dat de man wel degelijk binnen was geweest. `Triest' zo zou de Schalkhaarder later tegenover de politie verklaren. Hij zou er ingeluisd zijn en was zich van geen kwaad bewust. Justitie besloot de man te dagvaarden, een rechter zal zich verder over de zaak buigen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - `geintje' draaide uit op vechtpartij
Publicatiedatum: 26-05-2004

Een geintje tussen twee werknemers van een Barnevelds bedrijf draaide tijdens het werk uit op een handgemeen. Het leverde een 38-jarige Barnevelder uiteindelijk een dagvaarding op.

Begin januari van dit jaar. Twee Barnevelders van 22 en 38 jaar hebben schik in het werk. Er worden afvalstukjes naar elkaar gegooid, voor de gein. Voor de 38-jarige pakt dat kennelijk verkeerd uit. Hij zou volgens zijn zeggen met een stok geraakt zijn. Wat als een geintje begon ontaardde in een vechtpartij tussen de beide Barnevelders, waarbij de 22-jarige een verwonding oploopt. Collega's halen het vechtende tweetal uit elkaar. De 22-jarige meldt zich later bij de politie om aangifte te doen.

Handen schudden
De 38-jarige wordt later als verdachte van de mishandeling door de politie gehoord. De verdachte bekent dat er een schermutseling is geweest, maar na afloop zouden ze de handen hebben geschud en was de zaak voor hem afgedaan. Het slachtoffer erkende dat, maar evengoed had hij wel schade aan zijn gebit opgelopen. De 38-jarige moet zich hiervoor bij de rechter verantwoorden, zo besloot justitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---