Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vergelijk.nl neemt ConsumerDesk over

Domeinnaam en databestand vinden nieuwe eigenaar

Utrecht - 26 mei 2004 Vergelijk.nl heeft de domeinnaam van het failliete ConsumerDesk.nl overgenomen. Daarnaast heeft het bedrijf het databestand met productinformatie van het overkoepelende softwarebedrijf Cedron gekocht.

Vergelijk.nl gebruikt het databestand als basis voor de eigen productvergelijker. Sinds een maand biedt de site naast prijzen vergelijken ook op detail niveau productinformatie aan. Dat is nu al mogelijk voor de productgroepen digitale camera en mobiele telefoon.

Met het gekochte databestand is een basis gelegd voor de vele categorieën die nog volgen. Van duizenden producten is door ConsumerDesk uitgebreide productinformatie vastgelegd, inclusief een plaatje van het product. Met deze detailinformatie per productgroep is het voor Vergelijk.nl relatief eenvoudig om de productvergelijkers op de eigen site snel te lanceren.

ConsumerDesk.nl

Het domein ConsumerDesk.nl is eveneens overgenomen. Bezoekers van de site worden doorgestuurd naar Vergelijk.nl. Het Utrechtse bedrijf wil op deze manier de bezoekers van ConsumerDesk alsnog van dienst zijn met uitgebreide prijs- en productinformatie.

Voor Ben Kerkhof, directeur en partner van het bedrijf, is het een strategische beslissing geweest om het domein en het databestand over te nemen. Vergelijk.nl is hard aan het groeien, zowel in bezoekersaantallen als in medewerkers. Met het aanbieden van productinformatie zijn wij een nieuwe weg ingeslagen, wij waren namelijk van oudsher alleen een prijsvergelijker. Het databestand van ConsumerDesk is enorm uitgebreid. Dit is voor ons een unieke kans om snel en efficiënt de productinformatie aan onze bezoekers te kunnen aanbieden .

Over Vergelijk.nl

Het in Utrecht gevestigde bedrijf is in 1999 opgericht door drie partners. Het heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de grootste prijs- en productvergelijkingssites van Nederland. De site biedt een gemakkelijke manier om diverse producten en diensten te vergelijken op prijs, portokosten en levertijd. Onder meer hardware, ADSL, camera s, DVD s, verzekeringen en vluchttarieven. De consument kan de voor hem of haar beste leverancier selecteren en daarna product of dienst online bestellen, boeken en betalen via de leverancier die het aanbiedt.

Vergelijk.nl is een onafhankelijk bedrijf dat wordt gefinancierd door de eigenaren zelf. Het bedrijf streeft ernaar zo neutraal mogelijk producten, prijzen en aanbieders te vergelijken. Wel worden alleen producten gepresenteerd van leveranciers waarmee een overeenkomst bestaat. Per dag trekt de site gemiddeld 25.000 unieke bezoekers.

Vergelijk.nl biedt zijn service ook aan in Engeland, Finland en België.

www.vergelijk.nl

****************