PERSBERICHT - 2004-05-24

Tijdens bijzondere culturele manifestatie

Hongarije presenteert zich aan Nederland

'Hongarije aan Zee' is de ludieke benaming van een omvangrijk cultureel en artistiek project, waarmee dit nieuwe EU-land zich in de tweede helft van 2004 aan Nederland zal presenteren. Op 34 plaatsen in het land worden in totaal 124 voorstellingen gegeven en 360 evenementen georganiseerd.

"We zullen laten zien, dat Hongarije een land is dat zich volop heeft ontwikkeld en ook op cultureel en artistiek gebied een frisse, volwaardige Europese partner is", aldus directeur Bart Gijsbers van het Hongaars Verkeersbureau. "En natuurlijk zijn we er trots op dat we naast al dat nieuwe ook onze oude tradities en culturele waarden kunnen tonen".

De officiële opening van "Hongarije aan Zee", met zijn omvangrijke programma van concerten, beeldende kunst en literaire evenementen, gebeurt op 26 september tijdens een bijzondere manifestatie in het Concertgebouw in Amsterdam. Maar de eerste uitingen van het project zullen al vanaf 1 juli zichtbaar worden.

Belangrijk element zal ook de Uitmarkt in Amsterdam zijn, waar één van de straten nabij het Museumplein wordt omngetoverd tot 'little Budapest'. Hongarije stuurt tal van prominente orkesten en kunstenaars naar ons land: het Hongaars Nationaal Ballet en het Hongaars Nationaal Orkest zullen hun opwachting maken, evenals tal van andere gezelschappen. Er komen Hongarije-dagen in Maastricht en Rotterdam. En er is een, letterlijk klinkende, slotmanifestatie voorzien op 17 december in de Anton Philipszaal in Den Haag.

Meer bijzonderheden over het buitengewone evenement zullen worden bekend gemaakt op een persconferentie, die op 23 juni staat gepland. Plaats en datum worden nog nader vastgesteld.

Meer informatie:

Hongaars Verkeersbureau
e-mail: info@hongaarsverkeersbureau.nl