Gemeente Woudenberg


2004-044 Inzameling restafval Woudenberg voortaan ook via minicontainer

WOUDENBERG, 26 mei 2004
De gemeente Woudenberg gaat ook het restafval door middel van minicontainers inzamelen. Het college stelt ook voor om voor de inzameling van glas over te gaan op ondergrondse glascontainers en om het toezicht op de Milieustraat te verbeteren. In verband met de nieuwe inzamelmethode worden de tarieven voor de afvalstoffenheffing verhoogd met 10,-. De Commissie Ruimte en Groen bespreekt het voorstel op 8 juni 2004 en de gemeenteraad neemt een besluit op 24 juni 2004.

De gemeente Woudenberg gaat om verschillende redenen over op de minicontainers voor het restafval. De belangrijkste redenen zijn: s Minicontainers leiden tot minder zwerfvuil;
s De dienstverlening wordt verbeterd omdat het afval makkelijker en buiten het huis is te bewaren;
s Het aanbieden van illegaal huisvuil (bijvoorbeeld door bedrijven of door inwoners uit andere gemeenten) wordt tegengegaan.

Actiever toezicht op de Milieustraat
Via de Milieustraat wordt ruim één vierde van het afval ingezameld. Dat is in vergelijking met landelijke cijfers veel. De gemeente vermoedt, dat bij de Milieustraat ook veel illegaal afval wordt aangeboden door inwoners van andere gemeenten en bedrijven. Daarom wil de gemeente het toezicht op de Milieustraat verbeteren. Het college van burgemeester en wethouders denkt op dit moment na over de mogelijkheden om het puin- en houtafval (bouwafval) te weren, de knipkaart opnieuw in te voeren (waarna de stortpas komt te vervallen) en extra toezicht in te huren bij de Milieustraat.

Financiële gevolgen
De kosten voor het inzamelen en verwerken van afval kost steeds meer geld. Daarom wordt de afvalstoffenheffing verhoogd met 10,- per jaar per huishouden. In deze verhoging is ook de aanschaf van de minicontainers opgenomen.
Laatst gewijzigd op 26/05/2004