Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 26-05-2004

Fietser gewond na val
EMMEN Dinsdagmiddag raakte een 16-jarige jongeman uit Coevorden gewond toen hij van zijn fiets viel. De jongen reed op de Slenerbrink met zijn crossfiets over een muurtje toen hij uit balans raakte. Hij sloeg met zijn hoof tegen het wegdek. Per ambulance is de jongen naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht.

Man aangehouden wegens niet opgeven identiteit
EMMEN Woensdagmorgen tegen halfacht heeft de politie een 23-jarige man uit Emmen aangehouden. De man werd aangehouden voor het niet dragen van een gordel op de Meerstraat. De man werd gevraagd naar zijn identiteit. Deze weigerde de man te geven. Daarop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau, om de identiteit alsnog vast te stellen.

Auto onder vrachtwagen
DE WIJK De politie heeft dinsdagavond geassisteerd bij een ongeval op de A28 ter hoogte van de afslag De Wijk. Een 32-jarige automobilist uit Ruinerwold raakte met zijn auto onder de aanhanger van een vrachtwagen. De automobilist verloor op de vluchtstrook de macht over het stuur en raakte de achterzijde van de vrachtwagen. De man kon met licht letsel uit de auto komen, en is ter observatie in het ziekenhui in Meppel opgenomen. De 46-jarige vrachtwagenchauffeur liep geen letsel op. Uit de auto werden met behulp van omstanders nog twee honden gehaald. Na onderzoek bij de dierenarts bleek dat de honden geen letsel hadden overgehouden aan het ongeval.

Met drank op achter het stuur
DRENTHE In Dalen is dinsdagavond op De Bente een verkeerscontrole gehouden. Acht mensen ontvingen een boete voor rijden zonder gordel, van één auto was de APK niet in orde. Een 44-jarige automobilist uit Geesbrug bleek na controle teveel gedronken te hebben, de ademanalyse gaf een resultaat van 620 µg/l (ongeveer 1, 4 promille). Het rijbewijs is ingevorderd, de man kreeg een dagvaarding mee.

ANNEN Op de Veldweg werd dinsdagavond tegen tien uur een 44-jarige man uit Zuidlaren aangehouden. De man had te veel gedronken, hij blies 780 µg/l (ongeveer 1,8 promille). Naast het invorderen van het rijbewijs waren een rijverbod van negen uur en een dagvaarding het resultaat.

EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag net na middennacht werd op de Brinkenweg een 63-jarige bestuurder uit Emmen gevraagd te blazen. Het resultaat van de blaasproef gaf aan dat de man teveel gedronken had: 550µg/l (1,2 promille). De man mocht zes uur lang niet meer rijden en kreeg een dagvaarding mee naar huis.

MEPPEL - Agenten controleerden in de nacht van dinsdag op woensdag een 39-jarige man uit Heerlen die met zij auto reed over de Weerdstraat. De ademanalyse op het bureau gaf 485 µg/l (ongeveer1,1 promille) als resultaat. De man kreeg een bekeuring.

Politie pakt vechtersbaas
EMMEN De politie kreeg dinsdagavond melding van een mishandeling van een 17-jarige jongen uit Emmen. Hij zou in de Tedingecamp in elkaar geslagen zijn en waarschijnlijk een gebroken neus hebben. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en op basis van het signalement kon de 18-jarige verdachte gepakt worden. De jongen bekende zijn daad.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl