Politie Twente

Persbericht Politie Twente 25 mei 2004 Jan Camphuis.: 053-4555588

Onderzoek afgerond

Grote groep jeugdigen aangehouden, deel zit nog vast in afwachting terechtzitting. Drie en dertig zaken opgelost en begeleidingstraject wordt opgezet.

Hengelo

Vernieling

Ruit vernield, beide verdachten aangehouden

Hengelo

Een getuige meldde dat op maandag 12 april, omstreeks 01.10 uur werd ingebroken in het clubhuis van vv Tubantia aan de Verlengde Polluxweg te Hengelo. Op basis van het signalement werden even later twee verdachten uit Hengelo aangehouden van resp. 14 en 17 jaar. Zij hadden een ruit vernield aan de achterzijde van het clubhuis met behulp van een afvalton, met de bedoeling in te breken. Zover is het echter niet gekomen. Tegen de beide verdachten wordt pv opgemaakt. De ouders zijn in kennis gesteld. (04-044623)

Dit cursief afgedrukte persbericht werd op 12 april jl. verstuurd. Naar aanleiding van deze aanhoudingen werd een onderzoek ingesteld en werden in de loop van de tijd in totaal 20 jongens aangehouden cq gehoord. De jongens in leeftijd tussen de 12 en 17 jaar zijn allemaal afkomstig uit Hengelo. Drie en dertig zaken zijn opgelost, zaken variërend van inbraken in scholen, diefstallen uit sportkantines of kleedkamers, tasjesroof, diefstallen van fietsen en winkeldiefstallen. Dertig van deze zaken werden in Hengelo en drie winkeldiefstallen in Enschede gepleegd, in de periode tussen december 2003 en half april 2004. Tijdens de verhoren werden veel meer, enkele tientallen, andere zaken door de jongens bekend als winkeldiefstallen, diefstal van fietsen en diefstal uit kleedkamers. Deze zaken kunnen echter niet door de politie in het onderzoek worden meegenomen omdat er geen aangiften van zijn. Er werd in wisselende samenstelling geopereerd en negen van de aangehouden jongens zijn, afhankelijk van hun aandeel, bij de kinderrechter voorgeleid. Tijdens het onderzoek bleek verder dat de jongens erg brutaal te werk gingen en veel plezier hadden in hun daden. Door Justitie, de Raad van de Kinderbescherming en de Politie, wijkagent en jeugdagent, wordt dan ook gezamenlijk een begeleidingstraject naar deze groep uitgezet.


---- --
Persberichten Politie Twente 26 mei 2004 Jan Camphuis.: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Kop staart aanrijding, een van de automobilistes naar het ziekenhuis

Enschede

Vond dinsdagmorgen 25 mei om ongeveer 11.00 uur een kop - staart aanrijding plaats op de Hengelosestraat in Enschede. Een 48 jr. automobiliste uit Hengelvelde reed achter op de auto van een 28 jr. Enschedese. Deze laatste werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (bps: 04-064418)

Aanhouding winkeldief

Veelplegende winkeldief aangehouden en opgesloten

Enschede

Werd dinsdagmiddag de 25e mei omstreeks 16.00 uur bij een winkel aan de Haverstraatpassage in Enschede een winkeldief betrapt. Hij had een horloge gestolen en was er vandoor gegaan met achterlating van een rugtas. Even later was hij terug gekomen om zijn rugtas op te halen. Hierop was hij door personeel van de winkel vastgehouden tot de politie kwam die hem mee heeft mee genomen naar het bureau. Hier is hij, een 35 jr. Enschedeer, later op de avond in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Het bleek dat de 35 jr. als notoire winkeldief cq stelselmatige dader bestempeld kan worden en hij zal dan ook bij justitie worden voorgeleid. (bps: 04-064625)

Aanhouding na diefstal en bedreiging

Winkeldief aangehouden die tevens personeelslid van winkel heeft bedreigd

Enschede

Dinsdagmiddag 25 mei omstreeks 16.45 uur werd bij een van de grootwinkelbedrijven aan het Van Heekplein in Enschede door iemand van de beveiliging een man op diefstal betrapt. De man ging ervandoor achterna gezeten door de beveiligingsbeambte. Onderweg werd deze laatste door de dader bedreigd met een mes. Na een onderzoek door ter plaatse gekomen politiemensen werd de dader op een toilet aangetroffen in een gebouw aan de Wilhelminastraat in Enschede, waar hij naar binnen was gerend. Het gestolene, een fles eau de toilette van 50 euro, had hij nog in zijn bezit. De man, een 28 jr. Enschedeer, is aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-064653)

Aanhouding na mishandeling en diefstal

Man en vrouw, vriend en vriendin, aangehouden na mishandeling en diefstal van een telefoon

Enschede

Werd dinsdagmiddag gemeld dat rond 15.00 uur aan de Klomp in Enschede een vrouw was mishandeld. Zij had in een winkel een woordenwisseling gehad met een vrouw die ze alleen van voornaam kent. Buiten de winkel was ze daarop door deze vrouw geslagen en liggend op de grond nog geschopt. De vriend van deze vrouw die bij haar was geweest had daarbij de telefoon uit de jaszak en de telefoonadapter uit de tas van het slachtoffer weggenomen. Een onderzoek naar de twee werd ingesteld met als resultaat dat ze lopend op de Lipperkerkstraat werden gezien en konden worden aangehouden. De twee, een Enschedese van 34 en een man van 23 ook uit Enschede, zijn meegenomen naar het bureau. Later op de avond zijn ze in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 04-064580)


---- --