Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 mei 2004 Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Drugs aangetroffen

Tijdens controle is een Deen aangehouden wegens drugsbezit

Holten

Op dinsdag 25 mei omstreeks 23.40 uur controleerde de politie op de parkeerplaats Bolder langs de A1 een automobilist. In de auto van de automobilist, een 28-jarige man uit Kopenhagen troffen zij een pakje met hasj aan van ongeveer 250 gram. De politie hield de verdachte aan en nam de hasj in beslag. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-064793)

Aantreffen gestolen auto

Twee verdachten aangehouden in een gestolen auto

Holten

Op woensdag 26 mei omstreeks 02.20 uur wilde de politie een auto controleren op de parkeerplaats Bolder langs de A1. De automobilist onttrok zich daaraan en ging ertussenuit. Na een korte achtervolging stopte de auto en gingen de inzittenden, vermoedelijk vier personen er van door. Van de betreffende auto bleken de draden doorverbonden. De politie zette de achtervolging in. Na het inzetten van de diensthond konden twee mannen worden aangehouden. Het betreffen twee mannen uit Amsterdam Zuidoost, respectievelijk 23 en 32 jaar oud. De andere verdachten wisten te ontkomen. Tijdens de aanhouding bleek dat de 23-jarige verdachte door de diensthond in zijn arm was gebeten. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. De auto werd vermoedelijk kort daarvoor gestolen vanaf de Staringstraat in Hengelo. De eigenaar had de diefstal nog niet bemerkt en moet nog aangifte doen. De auto is voor sporenonderzoek afgesleept. (bps: 04-064797)

Rijden onder invloed

Automobilist onder invloed van alcohol

Almelo

Op woensdag 26 mei omstreeks 03.04 uur controleerde de politie een automobilist op de Violierstraat. Zij constateerden bij de man, een 28-jarige Almeloër alcoholgebruik en hielden hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,37 o/oo, waarop het rijbewijs werd ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-064784)

Winkeldiefstal

Man aangehouden na diefstal kleding

Almelo

Op dinsdag 25 mei omstreeks 17.20 uur zag een getuige hoe bij een kledingzaak aan de Ootmarsumsestraat een jongeman een viertal T-shirts van een rek weg nam en onder zijn kleding verborg. Vervolgens ging deze jongeman er op een fiets vandoor. De getuige belde de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement trof de politie de verdachte op de Henk Hoftestraat aan. De verdachte stapte van de fiets en trok een sprintje. Achter een woning aan de Klaas Tabakstraat hield de politie de verdachte, een 21-jarige Almeloër aan. Het T-shirt welke de verdachte droeg, bleek een van de gestolen shirts te zijn. Deze werd in beslag genomen. Bij de woning van de verdachte werden de overige drie shirts aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-064661)

Aanhoudingen wegens drugsdealen

Vrouw aangehouden na dealen van drugs met minderjarigen

Almelo

Op maandag 24 mei omstreeks 13.20 uur stelde de politie na binnen gekomen informatie omtrent drugsdealen met minderjarigen een onderzoek in bij een woning aan de Troelstralaan. Zij betrapten daar een 45-jarige vrouw nadat zij drugs had gedeald met twee jongens voor de woning. De twee jongens, een 19-jarige uit Hengelo en een 17-jarige uit Vriezenveen werden eveneens aangehouden. Zij konden na verhoor weer naar huis. In de woning van de vrouw stelde de politie een onderzoek en trof daar 19 zakjes hasj aan. Deze en nog andere goederen uit de woning zijn in beslag genomen. De 45-jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Zij zal worden voorgeleid. Haar wordt dealen van drugs met minderjarige ten laste gelegd. (bps: 04-056067)


---- --