Gemeente Capelle a/d IJssel

Wijzigingen buslijnen in Capelle aan den IJssel

Op 24 mei is een groot gedeelte van het buslijnennet van de RET gewijzigd als gevolg van grote financiële bezuinigingen. Ook in Capelle aan den IJssel krijgen een aantal buslijnen een andere route of komen gedeeltelijk te vervallen.

Wat verandert er in Capelle?

In Capelle aan den IJssel gaan de volgende lijnen een andere route rijden of worden ingekort:

Buslijn 30
Deze buslijn wordt ingekort tot het traject Station Alexander Capelle Schollevaar. Het gedeelte van het Valeriusrondeel naar het Kralingse Veer wordt overgenomen door de nieuwe ringlijn 34.

,b>Buslijn 31
Van deze buslijn is de route gewijzigd in Capelle Schollevaar Capelseweg Kanaalweg Capelle Centrum Oostgaarde (De Terp). Deze bus rijdt niet s avonds, niet op zaterdagochtend en niet op zondag.

Buslijn 35
De route van buslijn 35 wordt ingekort tot het traject Station Noord Station Alexander. Het traject naar het IJssellandziekenhuis komt te vervallen, maar wordt overgenomen door buslijn 37.

Buslijn 37
Deze buslijn krijgt een andere route en vervangt de route van de vervallen buslijn 40. De nieuwe route loopt van Station Alexander Zevenkamp Nesselande Station Alexander IJssellandziekenhuis. Het gedeelte van Alexander naar het IJssellandziekenhuis wordt op zaterdag en zondag alleen tijdens bezoekuren gereden.

De huidige buslijn 34 komt te vervallen. Wel komt er een nieuwe buslijn 34. Deze ringlijn rijdt de route: Valeriusrondeel Capelsebrug Capelle West Kralingse Veer Capelsebrug.

Voor meer informatie kunt u bellen met 0800- 6061 of kijken op www.ret.rotterdam.nl.