VVCR

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst IvP en VVCR

Het Instituut voor Psychotrauma (IvP)en VVCR Traumabegeleiding, hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Gezamenlijk bieden ze professionele traumabegeleiding aan beroepschauffeurs en particulieren die een schokkende ervaring hebben opgedaan in het verkeer. Daarmee wordt een snel herstel en werkhervatting gestimuleerd.

Jaarlijks raken in Nederland ongeveer 90.000 mensen betrokken bij een schokkende gebeurtenis in het verkeer, zoals een verkeersongeval of een overval. Naast materiële schade en lichamelijk letsel kunnen ook psychische problemen ontstaan.

Naast veel particulieren hebben al meer dan 1500 beroepsmatige bestuurders van begeleiding van het VVCR gebruikgemaakt. Meer dan 95% hervatte na de begeleiding het werk en kon als volwaardig verkeersdeelnemer reïntegreren.

Gezamenlijk hebben IvP en VVCR een model ontworpen voor bestuurders. Dat bestaat uit opvang, ondersteuning van de verwerking en de reïntegratie als verkeersdeelnemer. De ervaren traumabegeleiders van VVCR zijn door het IvP getraind in het verlenen van opvang. Het VVCR begeleidt het opvangproces en zorgt voor de feitelijke reïntegratie van bestuurders in het verkeer. Indien er zich verwerkingsproblemen voordoen, verzorgt het IvP verdere begeleiding of psychotherapie.

Ton de Wijs, directeur van IvP over de samenwerking met VVCR: Betrokken zijn bij een ongeval kan bijzonder schokkend zijn. Naast de indringende ervaring met het letsel van anderen of jezelf spelen er vragen rondom schuld. Velen voelen angst om opnieuw deel te gaan nemen aan het verkeer. Zeker voor mensen die voor hun beroep deelnemen aan het verkeer kan dit erg lastig zijn. Het kan leiden tot verzuim, maar ook het verkrampt weer aan het verkeer deelnemen, brengt risico met zich mee.
De samenwerking met VVCR is voor het IvP een unieke kans om de expertise die wij hebben op het gebied van verwerking van schokkende gebeurtenissen te koppelen aan de vakkennis van VVCR, om zo samen getroffen chauffeurs weer op pad te helpen.

Informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het IvP, Ton de Wijs,
telefoon: 0418-68 3414, of met VVCR, Karin Freriksen, telefoon
0548-514137 of 06-50234201.
Websites : www.ivp.nl en www.vvcr.nl

IvP (Instituut voor Psychotrauma)
Het IvP in Zaltbommel is in Nederland hét expertisecentrum op het gebied van traumapreventie en traumazorg. Het begeleidt en adviseert bedrijven en instelling die geconfronteerd worden met agressie, geweld, ongevallen, rampen, calamiteiten en andere ingrijpende gebeurtenissen. Het IvP maakt onderdeel uit van Schouten & Nelissen, bureau voor persoonlijke en organisatieontwikkeling.

VVCR Traumabegeleiding
VVCR Traumabegeleiding (voorheen BOV/TLD Lelystad) verzorgt sinds 1990 traumabegeleiding voor personen die betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval of overval. VVCR is een kwalitatief en innovatief verkeersveiligheidscentrum en marktleider in Nederland op het gebied van verkeersveiligheidstrainingen.
VVCR Traumabegeleiding maakt deel uit van de VVCR-holding.

26 mei 04 11:30