Politie Groningen

Persberichten woensdag 26 juli 2004

Provincie Groningen 26-05-2004 -

Groningen: fietser onder invloed rijdt door na botsing
Een 36-jarige fietser uit Groningen is dinsdagavond aangehouden nadat hij op de Nieuwe Ebbingestraat in de stad schade had veroorzaakt aan een geparkeerde auto en daarna door was gereden. Een getuige vatte de man in zijn kraag en leverde hem uit aan de politie. Daarbij bleek dat de man had gedronken. Hij had 1.2 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De schade aan de auto viel op het eerste gezicht mee.

Groningen: auto in beslag genomen
De politie heeft dinsdagmiddag de auto van een 36-jarige Stadjer in beslag genomen. De man werd op de Gratemastraat in Groningen staande gehouden waar hij in verboden richting reed. De betreffende agent wist dat de man geen rijbewijs had en dat hij al meerdere keren voor dit feit was bekeurd. In overleg met de officier van justitie werd daarom besloten om de auto van de man in beslag te nemen. De politie maakt proces-verbaal op.

Glimmen: motorrijder verongelukt
Een 22-jarige motorrijder uit Annen is dinsdagavond omstreeks 19.30 bij een eenzijdig ongeval op de Zuidlaarderweg bij Glimmen om het leven gekomen. Betrokkene reed over deze weg komende uit de richting Noordlaren. Uit het onderzoek is gebleken dat hij plotseling onderuit is gegaan en tegen een boom terecht is gekomen. Hij liep daarbij inwendig letsel tengevolge waarvan hij later in het ziekenhuis is overleden. De exacte oorzaak van het ongeval kon niet worden vastgesteld. De weg is gedurende het onderzoek enige tijd afgesloten geweest.

Winsum: jongeren aangehouden
De politie heeft dinsdagavond bij een bedrijfspand aan de Trekweg naar Onderdendam in Winsum vier jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar, allen uit Winsum, aangehouden. Bij de politie kwamen meldingen binnen van meerdere getuigen die meldden dat een aantal mannen inbrak in de bedrijfsloods. Agenten stelden een onderzoek in en om het pand in. Er werd een ingeslagen raam aangetroffen. Op het terrein in de directe nabijheid van de loods werden de vier verdachten aangetroffen. Ze konden geen aannemelijke verklaring geven voor hun aanwezigheid. Daarop zijn ze aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Delfzijl: skeeler valt
Een 31-jarige man uit Delfzijl is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een val aan de Sont in zijn woonplaats. De man was aan het skeeleren en raakte daarbij een stoeprand. Hij kwam te vallen en moest met beenletsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Farmsum: bedreiging in supermarkt
In een supermarkt aan de Nieuwstad in Farmsum heeft de politie dinsdagmiddag een 33-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van de 61-jarige eigenaresse van de winkel. Zij en de verdachte kregen onenigheid over de aanwezigheid van de man in de zaak. Vorige week ontstond ook onenigheid tussen beiden omdat de verdachte winkelde zonder mandje of karretje. Toen hij daarop werd aangesproken onstak hij in boosheid en ontkleedde zich in de winkel. Hem werd daarop de toegang tot de winkel ontzegd. Dinsdagmiddag was de man toch weer in de winkel. Hij werd aan de afspraak niet meer in de winkel te komen herinnerd, waarop de verdachte weer boos werd. Hij greep de eigenaresse vast en schudde haar hard heen en weer. Ze liep daarbij licht letsel op. Agenten namen de verdachte mee. Hij is na verhoor heengezonden.

Delfzijl: belediging
Wegens belediging heeft de politie dinsdagmiddag in de Batterijstraat in Delfzijl een 26-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. De man reed mee in een auto met aanhanger waarvan de bestuurster een bekeuring kreeg omdat zij haar rijbewijs niet kon tonen, onjuiste kentekenplaten op de aanhanger voerde en met een ondeugdelijke hulpkoppeling reed. Toen de bekeuring was afgehandeld schold de man de agenten uit. Hij werd daarop aangehouden voor belediging. Na verhoor op het politiebureau is de verdachte heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Kropswolde: slachtoffer verkeersongeval overleden
In een ziekenhuis in Groningen is dinsdagmiddag een 65-jarige uit Assen man overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval dat dinsdagochtend plaatsvond op de Woldweg in Kropswolde. De auto, waarvan het slachtoffer als bestuurder optrad kwam, komende uit de richting van Zuidlaren, door nog onbekende oorzaak op de linker weghelft terecht en kwam frontaal in botsing met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Hoogezand. Het slachtoffer en zijn passagier, een 54-jarige vrouw uit Groningen, raakten bij de botsing ernstig gewond en werden naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed de man in de loop van de middag. De bestuurster van de andere auto en haar passagiere, een 68-jarige vrouw uit Hoogezand, liepen minder ernstige verwondingen op. Ze zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger afgevoerd. De Woldweg is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest.

Bedum: Eemshavenweg (N46)
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1000 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 108 km.

Mensingeweer: Hoofdstraat (N361)
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 700 voertuigen, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 75 km.