Politie Amsterdam-Amstelland

Drie geweldplegers gearresteerd

26-5-2004. Dinsdagavond rond half negen werd een skater in het Vondelpark belaagd door drie jongens. Twee broers die dit zagen grepen in. De geweldplegers richtten zich vervolgens op dit tweetal en deelden rake klappen uit. Omstanders wisten de daders te verjagen en alarmeerden de politie.

Op aanwijzing van getuigen konden de drie knapen (16, 17 en 18 jaar) worden gearresteerd. Twee van de slachtoffers werden direct door de GG&GD behandeld, de ander moest een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

---
Gordelcontrole binnenstad
26-5-2004. Dinsdagmiddag vonden op het Frederiksplein en de Vijzelstraat gerichte gordelcontroles plaats. Bijna 60 bestuurders en passagiers kregen een bekeuring.
Overlast aangepakt in Transvaalbuurt
26-5-2004. In mei hield het wijkteam Linneausstraat rond het Krugerplein in de Transvaalbuurt verschillende acties. Er werden in totaal 18 personen gearresteerd. Daaronder zaten twee autokrakers en twee winkelovervallers die op heterdaad werden betrapt.

Daarnaast werden drie mannen gearresteerd die mensen met een nepvuurwapen hadden bedreigd. Bij verkeerscontroles werden 540 mensen op de bon geslingerd en werden 41 bromfietsen in beslag genomen. Vier bestuurders werden aangehouden op verdenking van merkvervalsing en/of heling.