Ingezonden persbericht


Iomega voert besturingssysteem Microsoft Windows Storage Server 2003 in voor NAS instapservers

Amsterdam, 26 mei 2004 - Iomega International SA, het Europese filiaal van Iomega Corporation (NYSE: IOM) dat wereldleider is op het vlak van gegevensopslag, kondigt de lancering aan van twee nieuwe NAS-instapservers (Network Attached Storage): Iomega NAS 200m (160GB*) en Iomega NAS 300m (240GB). Deze nieuwe NAS-servers zijn ontworpen voor de KMO's, werkgroepen en gedelokaliseerde bureaus en werken onder het besturingssysteem van marktleider Microsoft Windows Storage Server 2003 dat wordt gebruikt in de categorie van instapservers (waarvan de prijs minder dan 2 000 euro bedraagt).
"Kostenbeperking, compatibiliteit en ook eenvoudig beheer zijn de hoofdprioriteiten van ondernemingen die een beperkte informaticadienst hebben", zegt Joseph Saroukhanian, Senior Product Manager van het departement Professional Storage Services bij Iomega International SA. "Die ondernemingen weten hoe fataal beschadiging of verlies van informatie kan zijn. De Iomega-servers NAS 200m en Iomega NAS 300m zijn oplossingen voor onmiddellijke gegevensopslag die een optimale compatibiliteit bieden met Windows en waarbij de gebruikers snel en zonder enige onderbreking of vertraging een bijkomende capaciteit van 160 tot 240Go aan het netwerk kunnen toevoegen."

Voordelen van de Iomega-servers NAS 200m en 300m

* Bescherming van de kritieke informatie van de onderneming,
* Verbeterde productiviteit door de vlotte uitwisseling van informatie en bestanden,

* Kortere back-up- en herstel tijden inhet geval van back-upprocedures uitgevoerd op bestaande systemen van het type tape-drive (Tape),
* Herstel van kritieke gegevens in het geval van operationele fouten,
* Opslag en gedeeld gebruik van bestanden met kantoren die geografische verwijderd zijn en over beperkt informaticapersoneel beschikken,
* Dankzij RAID 1 of 5 (300m),bescherming tegen gegevensverlies veroorzaakt door een storing op de harde schijf,

* Mogelijke combinatie van aparte omgevingen: Windows, Mac, Linux UNIX en Netware.

Omdat de servers compatibel zijn met de bestaande Microsoft Windows-omgevingen zijn specifieke opleidingen minder noodzakelijk en blijven de operationele uitgaven en de TCO (Total Cost of Ownership) sterk beperkt. De twee Iomega-servers NAS 200 et 300m bieden dus een optimale combinatie van capaciteit, prestatievermogen en gebruiksgemak, en dit voor minder dan 2 000 euro.

Voordelen van de technologie Microsoft Storage Server 2003 De Iomega-servers NAS 200m (160GB) en Iomega NAS 300m (240GB) zijn de eerste instapservers met Microsoft Windows Storage Server 2003. De software van het Microsoft-besturingssysteem is vooraf geconfigureerd en in enkele minuten gebruiksklaar. Hier volgen de belangrijkste voordelen van de implementatie van Windows Storage Server 2003 door Iomega:

De dienst VSS -- Volume Shadow Copy Service, waardoor tot 64 snapshots per volume kunnen worden gemaakt. Dat maakt het specifieke en snelle herstel van corrupte of per ongeluk gewiste gegevens mogelijk, De dienst DFS-- Distributed File System, vereenvoudigt de lokalisatie en het beheer van gegevens op verscheidene servers in een netwerk, De dienst FRS -- FileReplication Service, garandeert het behoud van de formats, de architectuur van identieke bestanden en mappen op verscheidene servers en werkgroepen. Wanner een bestand op één van de servers wordt bijgewerkt, zal FRS automatisch de overeenstemmende bestanden op de andere servers vervangen,
De dienst EFS -- Encrypting Files Systems, stockeert gecodeerde gegevens waardoor de beveiliging ervan gegarandeerd is wanneer de schijf wordt verplaatst en gebruikt op een ander systeem.

Beschikbaarheid en richtprijzen
Beide servers zijn nu al verkrijgbaar via detailhandelaars, distributeurs en catalogussen van kleinhandelaars van Iomega:
>Iomega NAS 200m 160GB: 1 190 euro excl. BTW
>Iomega NAS 300m 240GB: 1 690 euro excl. BTW


* 1 Go = 1 miljard bytes.

Over Iomega
Iomega Corporation levert gebruiksvriendelijke en hoogwaardige storageoplossingen om de gebruikers in staat te stellen hun digitale gegevens te beschermen, te beveiligen, te beheren en te delen. De bekroonde storageproducten van Iomega omvatten de nieuwe Iomega-schijf REV 35 GB, de veelgevraagde Zip Drives 100, 250 en 750 MB, evenals hoogwaardige, externe en draagbare harde schijven Iomega(r) HDD, voor office storage of in netwerkconfiguratie, externe drives Iomega(r) Mini USB en Micro Mini? USB, de externe Iomega CD-RW-branders, de spelers / branders Iomega(r) Super DVD en de spelers USB Iomega(r) Floppy. De software voor automatische back-up Iomega(r) Automatic Backup?, Iomega(r) Sync, de HotBurn? cd-recordingsoftware en de Active Disk?-technologie vereenvoudigen de beveiliging en het gedeeld gebruik van gegevens thuis en op het werk. Speciaal voor netwerken pakken de nieuwe Iomega NAS-servers uit met een capaciteit van 160 GB tot 2 TB. Iomega heeft de iStorage?-oplossing onbeperkte en superveilige on line storage, altijd en overal toegankelijk. Iomega biedt bedrijven en particulieren ook uitgebreide oplossingen voor het herstel van gegevens die verloren gingen door een storing in de hardware, corrupte bestanden of mediumschade. De firma is bereikbaar op het net op http://www.iomega-europe.com .

Illustraties via http://branding.iomega-europe.com/, meer illustraties en testproducten op aanvraag.

Perscontact:
Suzanne van de Raadt
020 346 2000
svanderaadt@nl.brodeur.com