1e persbericht van woensdag 26 mei 2004

Eindhoven 26-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de Boschdijk zag de politie woensdagochtend rond 1.50 uur een 20-jarige automobiliste uit Helmond met hoge snelheid rijden. Vervolgens zagen ze haar op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan Fellenoord door rood rijden en op de kruising Fellenoord John F. Kennedylaan deed ze nog een keer hetzelfde. Op de Professor Dr. Dorgelolaan reed de vrouw vervolgens met een snelheid van 135 km/u, terwijl 50 hier maximaal is toegestaan. Op de Eisenhowerlaan werd de automobiliste aan de kant gezet en moest zij haar rijbewijs inleveren. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na aantreffen auto met doorverbinding

Op de Klipperstraat is woensdag net na middernacht een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd aangehouden in de directe omgeving van een geparkeerde auto waarin een doorverbinding was gemaakt. Bovendien zaten op het voertuig gestolen kentekenplaten. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte van handel in harddrugs aangehouden

Na een onderzoek is dinsdag rond 12.10 uur op de Kasteel Traverse een 32-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij wordt verdacht van handel in harddrugs in samenwerking met een 43-jarige verdachte uit Helmond die reeds op 16 april van dit jaar werd aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Bij deze verdachte werden toen 21 bolletjes heroïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. (zie 3e persbericht van 16 april 2004). De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De andere verdachte zit nog steeds in voorlopige hechtenis.

Helmond: Computer gestolen

Uit een bedrijf aan de Korte Dijk is tussen dinsdag 17.30 uur en woensdag 6.15 uur een computer met een beeldscherm gestolen. De dader kwam binnen door een ruit aan de zijkant van het pand in te slaan.

Helmond: Rijbewijs ingenomen

Op de Kasteel Traverse is woensdagochtend rond 5.20 uur het rijbewijs van een 39-jarige automobilist uit Helmond ingevorderd. De politie zag de man daar met een snelheid van 100 km/u rijden, terwijl hier maximaal 50 is toegestaan. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Onder invloed

Op de Amstel is woensdag rond 1.25 uur een 30-jarige automobilist uit Engeland aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,40 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Verdachten aangehouden na aantreffen harddrugs

Op de Merendreef zijn dinsdag rond 21.10 uur een 23-jarige en een 37-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De 37-jarige man werd achter het stuur van een geparkeerde auto aangetroffen. In zijn auto werden bij controle vier bolletjes met cocaïne gevonden. Deze werden in beslag genomen. De 23-jarige verdachte stond op het moment van de controle bij de auto. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor naar huis gestuurd. Tegen de 37-jarige man wordt een proces-verbaal opgemaakt voor het aantreffen van de harddrugs.