Politie Drenthe

Politie lost berovingen in Emmerhout op

Emmen 26-05-2004

Met de aanhouding van drie jongens uit Emmen, in de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar, heeft de politie de serie berovingen in en rond het winkelcentrum van Emmerhout opgelost.
De serie berovingen die begin maart begon, bestond uit het afhandig maken van tassen van meestal wat oudere vrouwen. De daders fietsten of liepen langs de vrouwen en gristen in het voorbijgaan de tas van de schouder of uit de handen van de slachtoffers. Bij een van deze berovingen kreeg een vrouw zelfs enkele klappen toen zij de tas niet snel genoeg losliet.
Gezien de impact die deze berovingen had op de bevolking, heeft de politie deze zaak onderzocht met meerdere rechercheurs. Ook tijdens surveillance door politie en medewerkers van de Stichting Veiligheidszorg is er veel aandacht besteed aan genoemd winkelcentrum. Dankzij tips van oplettende burgers kon de politie overgaan tot aanhouding van de jongens. Zij zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld en zullen zich te zijner tijd voor de kinderrechter moeten verantwoorden. Van de buit, die meestal bestond uit een klein bedrag aan contant geld, was niets meer over. Een gedeelte van het geld is benut voor het kopen van wiet.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe.Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
info@politie-drenthe.nl