Politie Zuid-Holland-Zuid

26/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

26-05-2004 - Persberichten District II

TASJESDIEF AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Twee mannen hebben een tasdief aangehouden. Op dinsdag 25 mei bevond een 24-jarige vrouw uit Gorinchem zich in een winkel aan het Piazza center. Een man griste plotseling de tas van de vrouw uit haar boodschappenkarretje en zette het op een lopen. Hij vluchtte de winkel uit. Een getuige zette de achtervolging. Op dat moment zag een politieman van het korps Haaglanden die geen dienst had, dit voorval vanuit zijn auto gebeuren. Hij verliet zijn auto en zette tevens de achtervolging in. De twee mannen konden de dief enige tijd later aanhouden. Zij lieten hem de tas aan de vrouw terug geven. Vervolgens is deze 24 jarige dief uit Giessenburg overgedragen aan de politie.

CONTROLE

* NIEUW-LEKKERLAND- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 21 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 10 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid en 11 keer voor het niet dragen van de autogordel. Ze hielden de controle op dinsdag, 25 mei 2004, van 08.30 tot 12.30 uur, op de Schoonenburgweg en de Planetenlaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km/uur op de Schoonenburgweg. ( 80 km/uur toegestaan) In totaal werden 330 voertuigen gecontroleerd.
* PAPENDRECHT- Tijdens een aanhangwagencontrole hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor drie keer geen goede kentekenplaat, 1 keer geen remlichten en een keer voor een band waarvan het loopvlak was beschadigd. Ze hielden de controle op dinsdag, 25 mei 2004 op de Provincialeweg N3. In totaal werden 22 aanhangwagen gecontroleerd.
* HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten 23 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet droegen. Ze hielden de controle op dinsdag, 25 mei 2004, op het Klein Diepje en de Wieling.

* SLIEDRECHT- Tijdens een bromfietscontrole hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven wegens een te hoog vermogen. Ze hielden de controle op woensdag, 26 mei 2004, van 07.30 tot 09.00 uur, op de Rivierdijk. In totaal werden 15 bromfietsen aan een controle onderworpen.

BEDREIGING
DALEM- Een 22 jarige man uit Dalem is aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op woensdagavond, 25 mei 2004, omstreeks 18.50 uur, op het asielzoekerscentrum aan de Griendweg. De 22 jarige bewoner bedreigde een 37 jarige bewaker met een mes. De 22 jarige man had een bezoeker bij zich die zich niet had gemeld voor een bezoekerspas. Hij vond dat de bewaker zich te streng aan de regels hield. Er is met het mes niet gestoken. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING LETSEL
GORINCHEM- Op dinsdagmiddag, 25 mei 2004, omstreeks 16.55 uur, vond op de Banneweg ter hoogte van de ingang van het Beatrixziekenhuis een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een personenauto. De bestuurder van de snorfiets, een 41 jarige vrouw uit Gorinchem stak de Banneweg over en verleende geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 28 jarige vrouw uit Nieuwegein. De vrouw liep een hersenschudding, een aantal blauwe plekken en enige schaafwonden op en werd behandeld in het ziekenhuis.

GELUIDSOVERLAST
PAPENDRECHT- Een 18 jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens het veroorzaken van geluidsoverlast. Dit gebeurde op woensdagochtend, 26 mei 2004, omstreeks 03.45 uur in een woning aan de Berkenhof. De verdachte was reeds twee keer door de agenten gewaarschuwd. Toen hij voor de derde keer overlast veroorzaakte hielden ze de verdachte aan en namen de televisie en een computer waarmee muziek werd gemaakt in beslag. Hij is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.