Politie Zuid-Holland-Zuid

26/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

26-05-2004 - Persberichten District I

BESTUURDER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 55-jarige man uit Breda is aangehouden. De man reed op dinsdagmorgen 25 mei een fietster aan op de Singel tijdens het inhalen. De 57-jarige vrouw uit Dordrecht viel en kwam er met verwondingen aan haar hand vanaf. Zij is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. De man was intussen doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten. De politie is op zoek gegaan naar de man. Zij zag zijn voertuig later op de dag staan op de Marcellus Schamperstraat. Een getuige vertelde dat de man was weggelopen in de richting van de Noordendijk. Hier hield de politie de man aan. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 19 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 16 bestuurders die geen autogordel droegen en 2 keer niet hands-free bellen en 1 keer voor een verlopen APK. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 25 mei 2004, van 13.00 tot 16.00 uur.

BIKINI
ZWIJNDRECHT- Een 15 jarig meisje uit Zwijndrecht is aangehouden door politieagenten nadat ze een bikini stal. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 25 mei 2004, omstreeks 14.30 uur, in een winkel aan de Dollard. Het meisje dat stage liep in de winkel, nam een bikini ter waarde van 23 euro mee naar het toilet en trok deze aan onder haar bedrijfskleding. Daarna ging zij weer aan het werk. Ze werd betrapt door haar chef en overgedragen aan de politie. Na verhoor is ze heengezonden. Ze is verwezen naar het Jeugd Preventie Team.

BEROVING MISLUKT; VERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 14 jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens poging beroving. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 25 mei 2004, omstreeks 16.45 uur, op het Vrieseplein. Een 32 jarige man uit Dordrecht liep over het Vrieseplein. Hij had net een telefoongesprek gevoerd met zijn mobiele telefoon die aan een koord om zijn nek hing. Hij werd aangesproken door drie jongens met fietsen. Ze wilde de telefoon van de man bekijken. Toen de man zei dat het hun zaken niet waren, pakte één van de jongens het koord van de telefoon. De man liep weg en maakte met zijn telefoon waar een fototoestel in zit een foto van de jongens. Hij werd achtervolgd door de jongens en kreeg een paar klappen en stompen. Hij liep de speelautomatenhal in en kreeg daar zon harde trap dat hij op de grond viel en met zijn hoofd tegen een gokkast terechtkwam. De telefoon is doormidden gebroken en niet meer bruikbaar. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar de andere twee jongens.

GEVALLEN OVER BAL
DORDRECHT- Een 44 jarige man uit Dordrecht heeft bij een val met zijn fiets over een bal zijn enkel gebroken. Dit gebeurde op dinsdagavond, 25 mei 2004, omstreeks 18.35 uur, op fietspad van het Pearl Buck-erf. Twee jongens van 14 en 17 jaar uit Dordrecht waren aan het voetballen. De bal kwam onder het wiel van de fiets van de man, welke samen met zijn vrouw aan kwam fietsen. Beiden kwamen ten val waarbij de man zijn enkel brak. De vrouw bleef ongedeerd. De 44 jarige man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

AUTO IN BRAND
ZWIJNDRECHT- Een 34 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens brandstichting. Hij stak op dinsdagavond, 25 mei 2004, omstreeks 20.30 uur, een personenauto in de Zuiderkruisstraat in brand. De auto brandde geheel uit. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de brandstichting.

RIJDEN ONDER INVLOED
ZWIJNDRECHT- Een 37 jarige man uit Rotterdam is op woensdagochtend, 26 mei 2004, omstreeks 01.50 uur op de Rijksweg A16 door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. De man reed slingerend. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.