CNV BEDRIJVENBOND

CNV Steen en glas stelt BSN Glasspack ultimatum

CNV Steen en glas stelt BSN Glasspack (de vroegere Vereenigde Glasfabrieken) een ultimatum, omdat het niet lukt overeenstemming te bereiken over een nieuwe cao. De problemen in de onderhandelingen spitsen zich toe op de pensioenregeling.

De bond wil de huidige pensioenregeling omzetten van een eindloonregeling in een middelloonregeling met daaraan verbonden indexatie van actieve deelnemers in inactieve deelnemers. Ook moet er een kostendekkende premie komen, waarvan de werkgever tweederde en de werknemers eenderde betalen. De pensioenrichtleeftijd wil de bond op 62 jaar stellen en al opgebouwde rechten in de vroegpensioenregeling moeten blijven bestaan.
Verder wil CNV Steen en glas een overgangsmaatregelen voor de medewerkers die nu op hun zestigste kunnen uittreden.

Op het vlak van beloning wil de bond een eenmalige uitkering van 450 euro, conform het najaarsakkoord. Hierin staat dat een eenmalige uitkering moet zijn gekoppeld aan een nader vast te stellen resultaat. Ook moet het werkgeversdeel van de premiespaarregeling over 2003 en 2004 worden uitbetaald.

Het eindbod van BSN Glasspack bevat een veel soberder pensioenregeling. BSN wil een achtergestelde lening verstrekken aan het pensioenfonds onder voorwaarde dat de bond akkoord gaat met een tweejarige cao zonder enige vorm van loonsverhoging of eenmalige uitkering. Daarnaast wil BSN de pensioenleeftijd niet op 62 maar op 63 jaar en een pensioenuitkering van 70 procent in plaats van 80 procent. Dit eindbod is eerder deze maand door de leden afgewezen.

Het ultimatum loopt af op donderdag 3 juni om 24.00 uur.

BSN Glasspack heeft vestigingen in Schiedam, Leerdam en Maastricht.

Voor nadere informatie
Gerti van Valkenburg (bestuurder CNV Steen en glas), tel.: 06 - 53 35 12 87
Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12

26 mei 04 12:47