Politie IJsselland


Twee aanhoudingen voor mogelijke wederrechtelijke vrijheidsberoving


DEVENTER / ASSEN - Gisteravond heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van mogelijke bedreiging en/of wederrechtelijke vrijheidsbeneming van een 17-jarig meisje uit Deventer. De mannen, de 37-jarige stiefvader van het meisje uit Deventer en een 43-jarige andere ex-man van de moeder van het meisje uit Assen, werden met het meisje onderweg in Assen aangehouden door het Arrestatieteam.

Aanleiding was dat de familie van het meisje ongerust was geworden, omdat het meisje en haar 37-jarige stiefvader sinds maandag niet meer aanwezig waren in de woning in Deventer. De 37-jarige man had tevens bedreigingen geuit richting de familieleden, waarin hij aangaf het meisje en zichzelf wat aan te zullen doen. De ernstig verontruste familie heeft hierop de politie ingeschakeld.

De politie heeft hierop een onderzoek ingesteld. Aangezien het meisje niet thuis was, maar volgens de biologische vader de dag ervoor al was meegegaan met de 37-jarige stiefvader, kon de dreiging van de situatie niet worden uitgesloten en heeft de politie opgeschaald. Onderzoek wees uit dat het meisje en de stiefvader in de omgeving van Assen zouden verblijven. Even later kon het drietal onderweg in Assen worden onderschept. Er zijn hierbij o.a. een Arrestatieteam, drie Observatieteams, vier onderhandelaars en vijftien rechercheurs ingezet. De mannen zijn in verzekering gesteld op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving en onttrekking aan het ouderlijk gezag.

Het 17-jarige meisje is ongedeerd.
---