Provincie Zuid-Holland

Veel belangstelling voor burgemeestersfunctie Liesveld

Op de burgemeestersvacature in de gemeente Liesveld (9.700 inwoners) hebben 21 kandidaten gesolliciteerd bij de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland.

De kandidaten, waaronder vier vrouwen, variëren in leeftijd van 33 tot 61 jaar. De verdeling naar politieke oriëntatie is als volgt: negen kandidaten zijn lid van het CDA, vier van de VVD, één van GroenLinks en zeven van de ChristenUnie en/of SGP. Onder de sollicitanten bevinden zich één (oud-)burgemeester en twaalf (oud-)wethouders.

De vacature in Liesveld is ontstaan door het vertrek van de heer B. Koelewijn, die op 1 maart 2004 in functie trad als burgemeester van de Overijsselse gemeente Rijssen-Holten. Waarnemend burgemeester C. Bakker geeft leiding aan het gemeentebestuur van Liesveld totdat de sollicitatieprocedure is afgerond.

ProcedureIn de komende weken voert de Commissaris van de Koningin, J. Franssen, gesprekken met de kandidaten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie die is samengesteld uit leden van de Liesveldse gemeenteraad. Op basis van de eerder vastgestelde profielschets draagt deze commissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. Nadat deze zich over deze voordracht heeft uitgesproken wordt de uiteindelijke aanbeveling, vergezeld van een advies van de Commissaris van de Koningin, voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting eind 2004 in functie kunnen treden.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22