Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 26 mei 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Haagwinde 25, woning veranderen en uitbreiden. Brücknerstraat 9, dakkapel voorzijde aanbrengen. Scarlattistraat 5, 12, 14, 16 en 18, terras uitbreiden. Socratestuin 9, dakkapel voorzijde aanbrengen. Lofoten 5, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Solislaan 121, woning op verdieping uitbreiden.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Socratestuin 9, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Aan deze bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 27 mei 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 18 mei 2004:
Priamsingel, 17 woningen bouwen.
Bermweg 54, uitbouw achterzijde bouwen.
Beltmolen 77, dakkapel achterzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNING

12 mei 2004

Boeroestraat 21-27(singelzijde) 1 wilg en 1 populier. De bomen zijn ziek. Herplant met knotwilgen.

Rivium Westlaan 7 stuks Ulmus wegens de aanleg van de Frogbaan.

Helena erf 15-20 1 Robinia en 1 Prunus. De bomen vertonen ernstige inrotting.

Waitatiristraat 22 t/m 28 (singelzijde) 1 Salix alba en 1 Populus. De bomen zijn ziek. Herplantplicht.

Anjerstraat 9 t/m 27 4 Robinias en 2 stuks Fraxinus. De bomen zijn zaailingen en vormen een gevaar voor de omgeving.

Bermweg ter hoogte van de huisnummers
230 en 210/212 1 els en 1 es. De es is aangetast door wilgenhoutrot en bliksemschade en de els kan geen ophoging/verplaatsing verdragen. Herplantplicht. De bestaande bomenrij wordt weer aangevuld (hersteld).

Ceramstraat 1 t/m 7(singelzijde) 5 stuks Salix alba. Deze bomen zijn ziek. Herplant met knotwilgen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Wijzigingsprocedure ingevolge artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de herinrichting van t Anker

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij voornemens is om, met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), het daar geldende bestemmingsplan Capelle West 1997 te wijzigen voor de herontwikkeling van t Anker, gelegen aan het Doormanplein en een gedeelte van de Doormanstraat.

De herontwikkeling van t Anker heeft betrekking op twee woongebouwen van in totaal 28 te realiseren appartementen op de huidige locatie van t Anker. In het bestemmingsplan zijn voorschriften opgenomen om de bestemming maatschappelijke doeleinden en/of bijzondere doeleinden (M) te wijzigen in de bestemming Woondoeleinden (W). De ingediende bouwplannen voldoen aan de gestelde voorwaarden in de artikelen 17 en 18 van de bestemmingsplanvoorschriften. Aan het verzoek tot herontwikkeling kan medewerking worden verleend, nadat het bestemmingsplan op dit punt is gewijzigd volgens de procedure zoals vermeld in artikel 17 van het bestemmingsplan.

Het ontwerpbesluit en het wijzigingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 27 mei 2004 gedurende twee weken voor een ieder op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kan een ieder tegen dit voornemen zijn zienswijze schriftelijk kenbaar maken.

Vrijstellingsprocedure voor de aanleg van maximaal 10 parkeerplaatsen in de Van Kinsbergenstraat

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Capelle-West 1997 voor de aanleg van maximaal 10 parkeerplaatsen in de Van Kinsbergenstraat, naast nummer 18. Het voornemen ligt van 27 mei tot en met 25 juni 2004 gedurende 4 weken ter inzage. Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze ten aanzien van het plan schriftelijk kenbaar maken.

Invalidenparkeerplaats

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaand motorvoertuig.


1. Verzenddatum 18 mei 2004 (datum besluit 23 april 2004): Kentekennummer VJ LD 77 ten behoeve van mevrouw C.J. Valentin-Bijleveld (passagier), wonende Damsterdiep 49 te Capelle aan den IJssel;

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de de rechtbank te Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de wijzigingsprocedure herinrichting van t Anker en het plan parkeerplaatsen van Kinsbergenstraat liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.