Gemeente Voorburg-Leidschendam


Renovatie Klein Zijdepark Leidschendam

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 26 mei 2004
---

De gemeente Leidschendam-Voorburg start vandaag (woensdag 26 mei) met renovatiewerkzaamheden in het Klein Zijdepark in Leidschendam. Het werk omvat een aantal aanpassingen en verbeteringen die het park aantrekkelijker maken voor bezoekers.

Paaibaai
Op verschillende plekken worden natuurlijke oevers aangelegd. Aan de zijde van de Karekietlaan komt in het park een knuppelpad langs het water. De waterpartij krijgt hier een paaibaai, een inham die geschikt is voor de voortplanting van vissen en amfibieën.

Het speelveld krijgt een opknapbeurt, drainage en voetbaldoelen. Bij de Cooperbaan komen enkele eenvoudige trimtoestellen te staan. Langs het fietspad over het Zijdepad wordt een apart wandelpad aangelegd. Richting de nieuwe woonwijk Sijtwende komt aan de rand van het Klein Zijdepark een avontuurlijke speelplaats. De drie entrees naar het park krijgen een hondenrooster zodat honden het park niet inkunnen. De werkzaamheden duren ongeveer tot eind juni. Tijdens het werk is het park afgesloten voor bezoekers.

Bezwaren
Een deel van de oorspronkelijke renovatie wordt nu niet uitgevoerd vanwege een lopende bezwarenprocedure. De bezwaren richten zich tegen het inkorten van drie populieren in het gazon tot een hoogte van ongeveer 4 meter, de aanleg van een speelplek, en het uitdunnen van de singelbeplanting achter de woningen Karekietlaan 2 t/m 6.